download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Температурата на бойлера

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Автор
Съобщение
tochnia1
Вто, 07.02.12, 20:20

RE: RE: Температурата на бойлера

” Не бе . Работи на 1.5 kW 4 години и в много редки случаи включва на 3. „

?

trolei
Вто, 07.02.12, 21:02
3-ти ден коментарии и няма еднозначен отговор на въпроса от темата. Затова народа е казал, че на трима умни им трябва един по-прост за да им даде съвет какво да правят.
Tegote, нагласи бойлера на 60 *С, ако няма написани градуси на терморегулатора, сложи го на около 3/4 от max.
И не си занимавай мозъка повече с градуси, котлен камък или възвратен клапан. Като забележиш нещо което според теб е нередно - повикай техник.

П.П. - Техника който монтира бойлера не го ли нагласи ?

phrozencrew
Вто, 07.02.12, 21:39
Мисля, че бойлера на Теготе вече е решен далеч назад в темата. Сега е по-интересен проблема с бойлера на Емо. За сега се оформиха 3 теории:

Аз: Има проблем с прегряването около нагревателя, заради натрупан котлен камък и мизерии.
Биги: Електрическа утечка.
Асен-точния: И двата термостата, слагани до сега, са били скапани и трябва да се сложи (цитирам, за да не стане недоразумение): "за 2.40 си купуваш термична защита, която представлява би метална пластина разположена в бакелитова рамка".

Няма как да разберем кой е прав. Но пък поне имаме реализуеми варианти над които може да се мисли и да се действа.

ПС: Сетих се как да се провери моя вариант! Ако има натрупан котлен камък, бойлера ще шуми. Това се получава заради бурното барбутиране на мехурчетата в котления камък около нагревателя. На 100% ще шуми, ако има мизерии.

редактиран от phrozencrew на 07.02.12 21:43
anonymous
Вто, 07.02.12, 22:19
И моята може да се провери много лесно: Изключва бойлера от ключа на неговото табло,така е сигурен че нагревателя е напълно изключен. Поставя мултицета на делението за най-голямо съпротивление и поставя единия му край на нулата ,а другия на реотана на нагревателя , без значение кой край,като внимава да не опира с пръсти , за да не премери своето съпротивление и ако отчете мултицетът стойност различна от единица значе аз съм прав.Тогава най-добре е да смени нагревателя или да кара с този без тази защита докато се скапе напълно. При здрава нула не е опасно ,има голямо съпротивление и от там утечката е с малък безопасен ток/не го препоръчвам/!
kookki
Вто, 07.02.12, 22:50
Не е нужно да издава шум. При мен не шумеше, но започнаха често да се задръстват аераторите на батериите. Явно при температурните промени, котления камък се люспи като се наслои в повече.
Аз предлагам да се тества защитата на каква температура изключва. В предни постове споменах, че продават големи ментляци. За теста е нужен термометър, съд с вода и котлон. Виждал съм дефектна защита, която не може да се включи ръчно ( да се задържи включена ) на стайна температура, а беше нова.
Аз съм сменял три последователни пъти термостатния клапан на автомобила ми и все не искаше да отвори кръга към радиатора. Накрая ги варих на котлона и разбрах, че при кипяща вода имат идея да отворят, но не напълно. Когато търся някаква важна резервна част, винаги избирам скъпата оферта, за да имам надежда за някакво качество.
tegote
Вто, 07.02.12, 23:53

RE: Температурата на бойлера

П.П. - Техника който монтира бойлера не го ли нагласи ?
Техника е баща ми, а аз му нямам вяра. Каза ми като теб да сочи стрелката на 3/4, а аз съм я оставил да стига до ъгъл 80°. Донесох му кабел с 2 жила, а то е трябвало с 3, къде го заземи не знам! Занулил го е в корпуса!
редактиран от tegote на 08.02.12 00:34
kookki
Сря, 08.02.12, 00:06
Недялко, според мен становищата не са 3, а 2 - моето и твоето.
Биги и Асен най-вероятно не са обърнали внимание за каква защита става на въпрос и затова се заблуждават. И двамата си мислят за защита, която се загрява от протичащия през нея ток, а тук се мери температурата на водата с усезател, някакъв газ и контакти.
tochnia1
Сря, 08.02.12, 00:12

RE: Температурата на бойлера

” Мисля, че бойлера на Теготе вече е решен далеч назад в темата. Сега е по-интересен проблема с бойлера на Емо. За сега се оформиха 3 теории:

Аз: Има проблем с прегряването около нагревателя, заради натрупан котлен камък и мизерии.
Биги: Електрическа утечка.
Асен-точния: И двата термостата, слагани до сега, са били скапани и трябва да се сложи (цитирам, за да не стане недоразумение): "за 2.40 си купуваш термична защита, която представлява би метална пластина разположена в бакелитова рамка".

Няма как да разберем кой е прав. Но пък поне имаме реализуеми варианти над които може да се мисли и да се действа.

ПС: Сетих се как да се провери моя вариант! Ако има натрупан котлен камък, бойлера ще шуми. Това се получава заради бурното барбутиране на мехурчетата в котления камък около нагревателя. На 100% ще шуми, ако има мизерии. „

  Да, това са теориите с една забележка. Това, което Емо показва на снимката е термична защита, а не терморегулатор (термостат). Шума на от бойлера може да се получи от няколко фактора. Не пълен бойлер (водата е спирала и възвратният клапан е пропуснал известно количество вода в водопроводната мпежа), натрупан котлен камък, превишено налягане (получава се, когато по водопроводната мрежа се увеличи налягането над 3.5 бара).

 Последно, от поста на Емо разбрах, че му изключва термичната защита...... или не съм разбрал правилно?

 В крайна сметка се оказва, че съм прав. Става въпрос за термична защита, термо изключвател, термозащита. Всичко това означава едно и също.

Ето да сравните първите два продукта със снимката на Емо, която е дал:

Линк

редактиран от tochnia1 на 08.02.12 00:32
kookki
Сря, 08.02.12, 00:36

RE: RE: Температурата на бойлера

” ..... или не съм разбрал правилно? „

Асене, по какъв метод мери температурата, препоръчания от теб модел. Питам, защото е възможно да не съм те разбрал правилно.
Идеята на защитата е да не позволи на водата да заври, ако термостата се прецака и не изключи. Нещо не ми се връзва твоята защита, но не знам какво имаш предвид. Оригиналната е като термостата на колата и се загрява от водата в бойлера, само че при бойлера (за разлика от автомобила ) бута една полусферична ( изпъкнала ) мембрана и затова може да се включва само ръчно.

emonews
Сря, 08.02.12, 00:44
Варианта със силен ток ми се струва абсурден (в моя случай) , по скоро ако може да се получи от слаб ток по е възможно, нямам мултицет а и да имам не знам как се работи с него.

” ...Всъщност тази защита има едно единствено предназначение - да изключва при определено събитие. „
 Точно това събитие ме интересуваше мене ,и за това пуснах този пост!
Значи моето предположение беше, че защитата "се обърква " че водата примерно е 90 градуса и цъква, под защита имам предвид това на снимката, размотава се и се набутва във един отвор точно както Нед казва, в началото си мислех и аз за некъв налеп като котлен камък от който водата не може да охлади нагревателя.
Точен, обърни внимание че това на снимката съм го свалил от стария бойлер и съм поставил точно същото едно към едно, гледайки и ръководейки се от старото, не мога да си позволя да сложа нещо което хабер си немам как се монтира.
Варианта че е боклучава защитата май отпада, значи работи си бойлера примерно една година като хората и после почва да изключва, сменям нещото и пак изключва !
В крайна сметка така или иначе другия или по другия месец а може и още по натам да е (сега немамизлишни 300 лв) ще си купя нов бойлер и през акъла ми минава възможността да я изхвърля тази защита, нали знаете на тея малките печки духалки първо им заминават термото ключа и т.н. и за да им дадеме последни дни живот връзваме реотаните директно за кабела , нещо такова имам намерение да направя и с бойлера, все пак термото си му работи и има пластмасов винтил от където да избива пара ако водата заври

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.