download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проникване в модем на БТК - знае ли някой как?

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 18 >

Автор
Съобщение
insecteater
Вто, 26.09.06, 02:28
Някой да знае начин как да да се добера до паролата на моят модем ZTE zxdsl 831? Пробвах да го reset-на като му навра тел в една дупка до захранването, и след това да се вържа към него със стандартните пароли. Не става. Май от БТК са променили хардуерно паролата. Ако някой знае как става, да свирка. Ако някой знае долу горе какви пароли слагат, пак да казва, че да опитам чрез brute force по някакъв шаблон. И както сигурно се сещате, моите потребителско име и парола от договора, не важат за модема, а само за интернетският акаунт.
insecteater
Чет, 28.09.06, 01:34
Според мен си получава настройките. Като ми пристигна пакета, го инсталирах. Като се опитах да отворя страница, ми показа страница на БТК и ми поиска потребителско име и парола. Мисли сума си време, и най накрая интернета тръгна. След като го reset-нах, пак ми поиска потребителско име и парола. Предполагам, че на базата на тях, си взема настройките от друго място. Мисълта ми е, че за тези модели модеми има стандартни пароли, чрез които можеш да влезеш в тях и да ги конфигурираш.За целта обаче трябва да се reset-не, След като го reset-на, пак ме пита за име и парола, значи наистина му се нулира паметта. Обаче стандартните пароли не действат. Някой ми беше казал, че са ги променили хардуерно. Мен не ме бърка толкова как са го променили. Просто искам по някакъв начин да вляза в модема си и да му направя едно пренасочване на портове.
anonymous
Пон, 02.10.06, 22:36
Аман от тея модеми...
Опитваш http://192.168.1.1
като ти поиска име и парола пишеш за име user за пасс user
така виждаш само статистиката на модема
за да имаш админ права на него име:ZXDSL пасс:ZXDSL
има значение за малки и оглеми букви
няколко са далаверите, които може да направиш... DHCP да дава повече от едно ип, да го пуснеш в brige mode за да имаш реално ип на компютъра си, а не на модема и да си оправиш port пренасочването па ко ще да значи да поотрежиш някои неща...
Скоростта на връзката ти НЕ е в модема ти а в BRAS сервърите на БТК в София
Адски ми се спи... не знам дъли си разбрал нещо ко не утре на кафе и цигари ще обесня като хората
П/С/: ако гореописаните пасс не станат опитай с:
user: root
pass: ZTEroot831access
----------
user:ASDL
pass:expert03
----------
успех...
anonymous
Вто, 03.10.06, 10:05
аз сам с бтк512 как да разбера с какъв вид ip съм
insecteater
Вто, 03.10.06, 11:22
Една подробност - трябва ли да ресет-на модема за да са валидни горните пароли? Пробвах ги и не стават, даже user не става само за гледане на статистика. Но не съм ресет-вал.
В началото намерих в интернет няколко стандартни и пробвах с ресет-ване, но и те не станаха.

Глупавото е, че съм си забутал някъде договора, може и някой да го е изхвърлил докато е чистил и ако ресет-на модема, не си знам потребителското име и паролата за да ми пусне нет. Търсенето продължава.

anonymous
Вто, 03.10.06, 12:14

RE: Проникване в модем на БТК - знае ли някой как?

” Ами тия пароли не ставатдай ми данни за второ IP
Physical Address:
IP Address:
Subnet Mask:
Default Gateways:
DNS Servers:
WINS Server: „

Напълно възможно е тия пароли да не сработят. А и в барзината сам объркал едната за име не е ASDL, а ADSL. Което не означава, че може да сработи де :)
Примерно нито една от тея пароли не работи за мен.

Това с данни за второ ИП не го разбрах? Искаш да свържеш още един или няколко компютъра след тоя, на който има Интернет ли ? Или... определено не разбрах ?

anonymous
Вто, 03.10.06, 12:23

RE: Проникване в модем на БТК - знае ли някой как?

” Една подробност - трябва ли да ресет-на модема за да са валидни горните пароли? Пробвах ги и не стават, даже user не става само за гледане на статистика. Но не съм ресет-вал.
В началото намерих в интернет няколко стандартни и пробвах с ресет-ване, но и те не станаха.

Глупавото е, че съм си забутал някъде договора, може и някой да го е изхвърлил докато е чистил и ако ресет-на модема, не си знам потребителското име и паролата за да ми пусне нет. Търсенето продължава. „

Ако не си помниш акаунта от договора ти по добре не ресетвай. Както сам забеляза, ако го направиш оставаш без Интернет.
Когато си за сефте с модем на БТК или ресетнеш на страницата my.contact.bg си пише, че си попаднал на нея именно поради една от тези две причини.
В твоя случай даже и да успееш да се логнеш в модема си след като промениш там каквото сметнеш за необходимо ще трябва да си изкараш user и pass за PPPoE акаунта ти от самия модем.
Лично на мен не ми се е налагало да си базикам модем-а, макар, че на много приятели сам ги пускал в brige mode за да си имар реално ИП на самия компютър, а не на модема си. Все пак ще се пробвам из тея дни да му разбия пасс и име за влизане в него. И без това е от някав нов чишит, пак ZTE831, само дето БТК са си го флашнали, а и му е заложено явно да си взема basic настройките директно от техните сервери в случай че го ресна. Ще видим :)

P.S.: Ето няколко линка, които ще са ти полезни:
http://www.hardwarebg.com/forum/printthread.php?t=77906&pp=50
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,17777.msg162331.html
http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=Print&client=printer&f=51&t=2383

редактиран от anonymous на 03.10.06 12:26
insecteater
Вто, 03.10.06, 13:59
Наистина интересни неща пише, но пак не намерих работещ вариант за моя модем. Ама като гледам какви работи правят хората. Че и с поялници си играят. Крайният вариант е да си поискам пренасочване на портовете - би ми свършило работа. Те ми бяха дали, но по необясними причини две седмици по-късно модема май сам се беше ресет-нал, защото пак ми поиска да си въведа паролата и потребителското име от договора. А може и нещо да са ъпдеитвали. Разбира се port forwarding-а се беше загубил. Ако се добереш до username и pass, сподели ги моля те. То и аз ще действам в тази посока. Още се чудя дали да си поискам цяло пренасочване на портовете, или само определен обхват. Те хубаво правят че по подразбиране не са пренасочени, не ми се занимава да си слагам firewall. Но като нямам контрол над това нещо у дома и не мога да спя спокойно

На старият компютър съм си бил запаметил лог-ването на my.contact.bg. Така че вече си имам и usernam-a и паролата от договора. Обичам Firefox. Опитите да си вляза в модема продължават.

редактиран от insecteater на 03.10.06 14:06
anonymous
Сря, 04.10.06, 08:39
Абе я и аз да питам тогава.Преди половин година си пренасочих портовете към вътрешно IP - 192.168.1.2.Причината да се обадя на хелпдеск-а беше, че не можех да работя в Activ Mode на повечето национални DC++ хъбове.Та хората се отзоваха както подобава и ми пренасочиха всички портове към вътрешно IP.Както и да е - нищо не се промени.Та, като се обадих пак ми казаха, че с динамично IP не ставало.Така и не разбрах каква е далаверата да си пренасоча портовете.Което не ставаше преди не става и сега.Нека ако някой е наясно да ме светне малко, има ли някаква полза от цялата работа и трябва ли аз още нещо да направя.
insecteater
Чет, 05.10.06, 22:41
Хехе, БТК-то ми пренасочи 500 порта :) колкото си поисках. Хем са ми достатъчно, хем не се налага да следя входящите връзки.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 18 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.