download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Автор
Съобщение
karadzha
Сря, 19.11.14, 02:53

RE: RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Да това е перфектно за някой телефон или специализирано електронно устройство. Но за компютър, който да може да прави всичко, но в буквалния смисъл всичко, което ти хрумне това е крайно недостатъчно. За да може човек да оценява възможностите на една операционна система не е достатъчно да умее да си пуска филм или да си подкарва Скайпа. Лично за себе си аз съм направил своя избор. Аз дори не познавам една десета от API функциите на Windows, но тези , които познавам са ми напълно достатъчни да направя софтуер за каквото ми хрумне. Нещо повече с тях мога да надградя или видоизменя вече направен и работещ софтуер, без да се интересувам на какъв език е писан и как изглежда сорса му. Усещаш ли за каква свобода и простор на възможностите иде реч. Тук изобщо не се спирам на темата за разнообразието на софтуера написан за Windows, защото просто няма база за сравнение с Линукс. Аз оценявам операционната система не само заради това какво може тя, но най-вече по това какво аз мога с нея. Ако един човек може да създаде по-добър софтуер за Линукс, то ще бъде невероятно тъпо да ползва Windows. Това твърдение е вярно и в обратна посока. Но за хора, които са само и единствено потребители на готов софтуер, изборът е много прост. Тези хора се насочват към операционната система с по-богат асортимент. Това е моето виждане за нещата и за мен то не подлежи на коментар. „

Не разбирам от програмиране, но знам, че почти всички хакери работят зловредията си под Линукс, което ще рече, че могат да направят всякаква програма под тая ОС и то за Windows и за Линукс
Друг е въпросът, че ти не го можеш

dreven
Сря, 19.11.14, 11:05

RE: RE: RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Не разбирам от програмиране, но знам, че почти всички хакери работят зловредията си под Линукс, което ще рече, че могат да направят всякаква програма под тая ОС и то за Windows и за Линукс
Друг е въпросът, че ти не го можеш
Мразя да споря с клишета. А и няма как да обсъждан с теб тази тема щом не разбираш от програмиране. Твоя аргумент звучи така- аз не знам как, но не е така. Е като не разбираш от програмиране къде се вреш? Аз пък съм чул, че американците пратили хора да се поразходят по Луната още преди да се родя. Само 8 години след първата обиколка на малката капсулка около Земята в която бил Гагарин. В онова далечно минало можели да го правят, но днес странно защо дори не опитват. Да чуеш и да знаеш са две различни неща. Знанието не се придобива с четене, слушане и гледане на телевизия. Така се добива само дезинформация. Знание е само онова, което си преживял и изпитал Ти лично на собствен гръб. Аз предполагам, че понятието хакер също си го придобил от филмите, така че дори не разбираш какво си чул и какво означава твърдението което изказваш и в каква степен то е вярно. А що се отнася до това какво аз мога или не мога няма никакво значение за читателите на този форум. Но едно ме дразни ужасно и не мога да го подмина. Защо когато на българина му заговориш за програмиране и възможности, било на операционна система, било на език за програмиране, той винаги разбира вируси и зловреден код? Що за манталитет трябва да носи българина, за да се наблюдава това всеобщо явление? Излиза, че при българина кражбата и вредата на други му са издигнати в култ. Българинът отъждестява всяка възможност с възможност за кражба и нанасяне на вреда. При българина думата ХАКЕР се приема като ниво за изключително напреднал специалист в софтуера. То и за това българския софтуер като ниво стига до някоя учебна програмка за ученици в училище.
Ей, хора разберете, че всеки добър програмист трябва да познава инструментите ползвани от неуспелите програмисти наричани ХАКЕРИ. Но освен тези първични знания, програмистът трябва да знае още хиляди други неща. Няма как да направиш съвременна програма без да използваш функции използвани от Хакерите. Та нали трябва програмата да ти реагира на натискане на един или друг бутон. Е щом е така, значи ти трябва да можеш да ги различаваш тези натискани бутони и да задействаш събитие в една или друга комбинация. Но това е една съвсем малка част от една смислена програма. А недоучилите програмисти наречени Хакери стигат до тези функции , сглобяват един Keyloger и смятат, че вече са изучили занаята. Няма как да окомплектоваш инсталационен пакет за програма, ако в детайли не познаваш регистрите на компютъра, ключовете изписани в тях действието им върху операционната система. Разберете, че изработването само на една професионална инсталационна програма ( публиката я познава като Setup ) е стотици пъти по-сложна от всеки само-стартиращ се вирус. Така, че се обръщам към всички младоци, и най-отговорно им заявявам, че ако си губят времето с писане на зловреден код, то те винаги ще останат чираци в занаята.
plamil
Сря, 19.11.14, 12:40
Древен, все си мисля че разпространението на Уиндоус започва от политиката на Бил Гейтс - "един компютър - една операционна система". Говоря за времето когато за първи път се появяват персоналните компютри и MS DOS. И практиката продължава и досега - иди в някой компютърен магазин и виж колко компютъра са с инсталиран Уиндоус и колко са без.
Е, като го имаш готов инсталиран, защо трябва да учиш нещо друго ( Линукс, Мак)?
Казваш че програмистите използват инструментите на операционната система. Но за целта използват компилатори и готови библиотеки. Точно тук е голямата разлика в линукса и джама. При линукс можеш да видиш какво има в библиотеката, докато при уина - не. Разликата отворен - затворен код.
По същия начин седи и въпроса с телефоните. Малко хора знаят че на съвременните телефони достатъчно лесно се сменя WinMobile платформата с Андроид. Но потребителя си е КУПИЛ устройството със уиндоус платформа и просто не му се занимава да я сменя. А мисля че няма спор колко е куца мобилната платформа на чичо Бил.
Или пък щом толкова е свикнал с Уиндоус на компютъра си, защо да не си смени и Андроида на телефона с УинМобиле, или пък 8, 8.1, 10 за мобилни телефони.
редактиран от plamil на 19.11.14 13:12
spursy
Сря, 19.11.14, 13:51
Като цяло нищо ново или учудващо. dreven пак разводнява темите в друга насока, а други потребители му се чудят на странните твърдения и се опитват да го убедят в нещо. Разбира се, в това няма смисъл, защото той винаги трябва да е по-знаещ и изписва десетки редове за да се аргументира. Това многословие може да подведе някой по-млад и незнаещ, но за други които са по-запознати е добър източник на бисери. Разбира се, не всичко което, пише dreven е бисер, но убедеността и стила с който се изказва поражда усмивки.

Не виждам смисъл да отговарям конкретно за някои от последните му бисери, защото от една страна откривам противоречие в твърденията му, а от друга няма смисъл да се похабява толкова време. Очевидно е, че dreven не е наясно с неща извън Windows и някои конкретни методи за програмиране. Но компютър е много широко понятие и е смешно да се изчерпва с въпросните неща. Програмирането е нещо много по-висше и не може да бъде затворено в една платформа. Това, че dreven може да го практикува само под Windows не значи, че други хора не го правят по-успешно под други системи. Това, че някой твърди, че дадена операционна система е по-добра, без да има опит с други, обаче звучи несериозно. Да твърдиш как в другата операционна система нещо би станало по някакъв начин, но никога да не си го виждал и правил с ръцете си е смешно. Това са приказки от типа "чух, че... / разправят, че... / прочетох някъде, че...". Да си решил, че конкретна система е по-добра от друга, като си работил и имаш познания само за едната е личен избор, но да твърдиш неща и да защитаваш страна в случая е... несериозно.

dreven
Сря, 19.11.14, 15:27

RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Като цяло нищо ново или учудващо. dreven пак разводнява темите в друга насока, а други потребители му се чудят на странните твърдения и се опитват да го убедят в нещо. Разбира се, в това няма смисъл, защото той винаги трябва да е по-знаещ и изписва десетки редове за да се аргументира. Това многословие може да подведе някой по-млад и незнаещ, но за други които са по-запознати е добър източник на бисери. Разбира се, не всичко което, пише dreven е бисер, но убедеността и стила с който се изказва поражда усмивки.

Не виждам смисъл да отговарям конкретно за някои от последните му бисери, защото от една страна откривам противоречие в твърденията му, а от друга няма смисъл да се похабява толкова време. Очевидно е, че dreven не е наясно с неща извън Windows и някои конкретни методи за програмиране. Но компютър е много широко понятие и е смешно да се изчерпва с въпросните неща. Програмирането е нещо много по-висше и не може да бъде затворено в една платформа. Това, че dreven може да го практикува само под Windows не значи, че други хора не го правят по-успешно под други системи. Това, че някой твърди, че дадена операционна система е по-добра, без да има опит с други, обаче звучи несериозно. Да твърдиш как в другата операционна система нещо би станало по някакъв начин, но никога да не си го виждал и правил с ръцете си е смешно. Това са приказки от типа "чух, че... / разправят, че... / прочетох някъде, че...". Да си решил, че конкретна система е по-добра от друга, като си работил и имаш познания само за едната е личен избор, но да твърдиш неща и да защитаваш страна в случая е... несериозно. „

А ти, след като си сериозен разбирач на всички операционни системи , я покажи софтуера, който си разработил за тях, за да видя с кого си имам работа и да знам на какво ниво да водим дискусията без да я разводняваме. Представи си, че всичко което пиша ти го знаеш, а аз напразно чукам клавишите на клавиатурата и само разводнявам темата. А в същото това време можем да си пишем сериозни неща от сорта - какъв цвят да изберем.
океан
Сря, 19.11.14, 16:45
Най вероятно dreven никога не е виждал линукс и си мисли ,че е нещо много по различно.
Всъщност разликата е колкото е разликата между Фиат и Голф при автомобилите.
Щом жена ми и дъщеря ми не изпитват затруднения всеки би се справил.
А хептен некомпетентен дори няма да разбере ,че не е уиндоус .
anonymous
Сря, 19.11.14, 19:48
Последните мнения в тази тема ме накара и аз дз се включа макар и по по- обиколен начин.
 Джулиан Асанж пред ББС наскоро каза: "80% от парите Гугъл печели от събиране , сортиране и изграждане на профили на своите потребители и продажбата им на рекламодатели и не само на тях ,разбира се. Ние фактически сме един Биг Брадър, а Гугъл е най-голямия шпионин в света! От друга страна в много държави -,Китай,арабските като Пакистан,Египет, Сирия др има засилен контрол и ограничаване на Интернета. Но както се казва : На всяко действие има и противодействие и това се нарича компанията Hotspot Shield . Тя е една мрежа от сървъри в целия свят и осигурява СВОБОДЕН, БЕЗОПАСЕН НЕТ на 35-40 милиона ползватели от целия свят .И това го правят само 85 човека ,половината рускоговорящи и болшенството /85%/ инженери. Базирана е в Силиконовата долина ,в Маунтин-Вю /и Гугъл е там/ Компанията НЕ събира данни за своите ползватели ,нарочно, за да не бъде притискана да ги дава и това е възможно съгласно законодателството , защото не е телеком.Въпреки че много страни се опитват да ги ограничават по IP-адреси, техните специалисти преодоляват тези ограничения!Защо ви пиша това ? Защото тази компания усилено търси по целия свят специалисти ,които програмират поС,имат познания за стъбилността на мрежите и познават МНОГО ДОБРЕ LINUX!-при тях всичко е на тази система! Е, и аз като Караджата ще направя НЯКАКВА връзката: "Свободната система ражда СВОБОДА!"
редактиран от anonymous на 20.11.14 15:38
insecteater
Чет, 20.11.14, 09:20
Доста от постващите в този форум отново и отново непрестанно повтарят една и съща грешка. Обобщават нещата на базата на собствените си критерии и потребности. Хора, разберете, това, за което вие ползвате компютър не съвпада с това, за което друг ползва компютър. Ако една операционна система на ВАС не ви върши работа за дадена избрана от ВАС цел, не означава, че на ДРУГ човек няма да върши работа за избрана ОТ НЕГО цел. Приличате ми на диваци, които гледат плоската проекция на звездите и ги съединяват във фигурки и надъхано си вярват, независимо, че от по-друг ъгъл, нещата вече изглеждат коренно различно.

Имал съм си вземане-даване и с Линукс и с Windows. За нашите цели windows е напълно неподходящ - скъп, приложенията които ни трябват също струват пари, нестабилен. Изпробвали сме такъв вариант. С Линукс като си нагласим нещата веднъж, след това почти забравяме, че съществува. Поддръжката му е колкото да се уверим, че има свободно място и от време на време преди одит да се сетим да проверим логовете. Работи стабилно в продължение на години, не забива, няма нужда от рестарт, а обслужва стотици потребители. Някои от които също са на линукс между другото.
Изобщо ако повдигна въпроса да ползваме windows пред колегите, в момента в който разберат, че не се шегувам, сигурно ще ме изритат с ритници от стаята :D :D :D. Има го и обратния вариант - просто няма как да се случи да сложим Linux на графичния ни дизайнер например. Разни хора, разни идеали. И всеки вариант има достатъчно голям дял и приложение в ежедневния ни живот, за да се отнасяме напълно сериозно и да се съобразяваме с него.

bigiadri, имам една молба към теб. Старай се да наричаш силицевата долина с правилното и име. Не знам защо е придобило гражданственост понятието "силиконова долина". Силикон и силиций на английски се изписват доста сходно - Silicone и Silicon - с разлика от едно е, но в случая долината е силициева. Ако някой ти каже, че полупроводниците ползват не силиций, а силикон ще го гледаш леко странно предполагам :D Да оставим силикона за едни други, по-приятни приложения :D :D :D

редактиран от insecteater на 20.11.14 09:21
karadzha
Чет, 20.11.14, 14:38

RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Доста от постващите в този форум отново и отново непрестанно повтарят една и съща грешка. Обобщават нещата на базата на собствените си критерии и потребности. Хора, разберете, това, за което вие ползвате компютър не съвпада с това, за което друг ползва компютър. Ако една операционна система на ВАС не ви върши работа за дадена избрана от ВАС цел, не означава, че на ДРУГ човек няма да върши работа за избрана ОТ НЕГО цел. Приличате ми на диваци, които гледат плоската проекция на звездите и ги съединяват във фигурки и надъхано си вярват, независимо, че от по-друг ъгъл, нещата вече изглеждат коренно различно.

bigiadri, имам една молба към теб. Старай се да наричаш силицевата долина с правилното и име. Не знам защо е придобило гражданственост понятието "силиконова долина". Силикон и силиций на английски се изписват доста сходно - Silicone и Silicon - с разлика от едно е, но в случая долината е силициева. Ако някой ти каже, че полупроводниците ползват не силиций, а силикон ще го гледаш леко странно предполагам :D Да оставим силикона за едни други, по-приятни приложения :D :D :D „

Е, то освен за игри за какво повече може да се използва Уина, не ми е ясно; баница не може да пече
А на Силициевата долина и журналята и казват Силиконова, ние що да сме по-назад

ПП: Знам от по-запознати от мен с материята на програмирането, че то е много по-прецизно под Линукс, но Древен на чуто не вярва, а не му се занимава с тая ОС, тъй че няма как да разберем каква е истината
Ползвал съм Уин и Линуск УСУ за еднакви цели и разликите не открих кой знае какви; играх в Лина Магжонг и е същото и под Уин – тежки игри не играя
Най-важното е ОС да ти върши работа, а не толкова каква е, и да е Уин (при мен, де)

редактиран от karadzha на 20.11.14 14:39
dreven
Пет, 21.11.14, 10:50

RE: RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Е, то освен за игри за какво повече може да се използва Уина, не ми е ясно; баница не може да пече
А на Силициевата долина и журналята и казват Силиконова, ние що да сме по-назад

ПП: Знам от по-запознати от мен с материята на програмирането, че то е много по-прецизно под Линукс, но Древен на чуто не вярва, а не му се занимава с тая ОС, тъй че няма как да разберем каква е истината

Явно точно съм се изразил, щом си разбрал, че на чутото не вярвам, но не си пожелал да разбереш докрай изразена от мен мисъл. Не само за мен чутото не е знание, но и за теб, то също не и не може да бъде знание. Обърни внимание как си структурирал изречението си:
” Знам от по-запознати от мен с материята на програмирането, че то е много по-прецизно под Линукс.
Започваш изречението с думата Знам , което означава, че се очаква да споделиш някаква истина, но продължаваш с израза от по-запознати от мен . Предполага се, че щом ти знаеш, значи мнението ти е компетентно, но ти подсилваш твърдението, чрез вмъкване на някакви неизвестни за публиката авторитети, които са дори по-запознати от теб с материята на програмирането и накрая оплескваш всичко с финалното си при това основно твърдение - програмирането е много по-прецизно под Линукс.
А сега накарай тези сериозни авторитети по програмирането да ти обяснят какво е прецизно програмиране и какво е непрецизно програмиране. Аз няма да намесвам други специалисти, но от собствен опит знам, че каквото напишеш в сорса на една програма, това и прави компютъра. В личния ми опит, което наричам знание, нямам никакви спомени да съм писал нещо, а компютъра да е правил нещо различно. Твърдя най-отговорно, че компютъра винаги най-прецизно е изпълнявал моите команди, та било то те да са били абсолютно безумни.
Ето как с едно клише, което в общия случай се използва за да се прикрие един от недостатъците на програмирането за Линукс, ти при възникнал спор го изтъкваш като предимство. Коренната причина е, че ти не знаеш за какво иде реч, когато се използва тази фраза в програмирането. И то е съвсем нормално да не знаеш, защото за да знаеш трябва да си писал на различни езици, да си усетил разликата между тях, за да разбереш какво означава прецизно програмиране. Ще ти дам прост пример, за да не са голословни твърденията ми. Приемаме примерна задача да въведеш в масив имената на 5 града.
При езици, които не изискват прецизно програмиране просто декларираш с един ред масив от 5 елемента и с най-прост цикъл FOR присвояваш на съответния елемент името на съответния град. Обща работа за непрофесионалист 3 минути. Но при езиците, които изискват прецизно програмиране, нещата не изглеждат така. Там първо отново ще трябва да декларираш масива, но задължително трябва да му укажеш от какъв тип ще са елементите на масива ( цели числа, дробни числа, стрингове и т.н). След което трябва да вземеш първото име на първия град и да му преброиш буквите, а след като знаеш буквите трябва да заделиш съответната памет за първия елемент и най-накрая да присвоиш на първия елемент първото име. Това всичко трябва да се повтори за всеки от 5-те града. Такава задача отнема минимум 30 минути на непрофесионалист, като заедно с всеки следващ ред сорс се увеличава вероятността за допускане на грешка.
Сега все още ли смяташ, че си похвалил Линукса или може би си искал да изтъкнеш негов недостатък, а пък аз лошо съм те разбрал.
Виждаш ли, защо знанието е само онова, което ти лично си преживял и опитал. Всичко останало са само предположения с много висока доза на неистина.

Но тук казваш нещо, което е преживяно от теб и то е истина за теб:

” Ползвал съм Уин и Линуск УСУ за еднакви цели и разликите не открих кой знае какви; играх в Лина Магжонг и е същото и под Уин – тежки игри не играя
Ако някой тръгне да те убеждава в противното на изказаното твое твърдение, ти не би му повярвал с лека ръка, защото вече имаш своето истинско знание. Така, че истината, която теб те касае ти вече си я разбрал и каквото и да каже Древен, то няма да има никаква стойност за теб. Няма как да очакваш да получиш знание от други му. От други хора можеш да получиш само различни гледни точки, но ако нямаш опитност в дадената материя не бива да приемаш, която и да било гледна точка за истина. В такъв случай трябва да изчакаш момента когато създателят ще те дари със знание по даденият проблем, защото твоя живот е в неговите ръце, а твоето знание е твоят живот.
редактиран от dreven на 21.11.14 11:11
редактиран от dreven на 21.11.14 11:13
редактиран от dreven на 21.11.14 11:22
karadzha
Пет, 21.11.14, 19:19

RE: RE: RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

” Ако някой тръгне да те убеждава в противното на изказаното твое твърдение, ти не би му повярвал с лека ръка, защото вече имаш своето истинско знание. Така, че истината, която теб те касае ти вече си я разбрал и каквото и да каже Древен, то няма да има никаква стойност за теб. Няма как да очакваш да получиш знание от други му. От други хора можеш да получиш само различни гледни точки, но ако нямаш опитност в дадената материя не бива да приемаш, която и да било гледна точка за истина. В такъв случай трябва да изчакаш момента когато създателят ще те дари със знание по даденият проблем, защото твоя живот е в неговите ръце, а твоето знание е твоят живот. „

Аз съм чул–невидял, ама там си и ти
Като направиш някоя и друга програма под Линукс тогава говори
На мен невежеството ми е простено, но за теб – не знам.

И още, мисля Сократ го е казал, "С глупаци не спори" – ще излезне, че съм ти нивото – за което ти благодаря

dreven
Пет, 21.11.14, 23:33

RE: RE: RE: RE: Преинсталация от флашка на Asus Eee PC 901

И още, мисля Сократ го е казал, "С глупаци не спори" „

Щом това е единствения ти аргумент няма какво да добавя, а още по-малко да го оспоря.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.