download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

< 1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
nik2009
Съб, 08.04.17, 22:55
Здравейте! Имам спешен въпрос - как мога да скривам в ЛАН мрежата определени игри, които не искам учениците да пускат по време на урок? Проблема е, че игрите е хубаво да бъдат на компютрите защото децата имат време за разтоварване в занималните и тогава игрите са необходими. Залата е с 11 компютъра. Искам да мога примерно да скривам игрите сутрин по време на часове, не знам с някъкъв акаунт ли да стане това или с програма...В някои зали е закупена Net Support shcool, но в някои я няма и затова моля да помагате с нещо подобно на нея или някоя друга програма, която да се настройва да ограничава достъпа до някои игри и даже сайтове когато е необходимо. Важно е да е безплатна или отворен код. Моля помагайте за този проблем. Благодаря Ви! Компютрите са с windows 7 proffesional. Има и един рутер TP Link.
dreven
Нед, 09.04.17, 14:04

RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Здравейте! Имам спешен въпрос - как мога да скривам в ЛАН мрежата определени игри, които не искам учениците да пускат по време на урок? Проблема е, че игрите е хубаво да бъдат на компютрите защото децата имат време за разтоварване в занималните и тогава игрите са необходими. Залата е с 11 компютъра. Искам да мога примерно да скривам игрите сутрин по време на часове, не знам с някъкъв акаунт ли да стане това или с програма...В някои зали е закупена Net Support shcool, но в някои я няма и затова моля да помагате с нещо подобно на нея или някоя друга програма, която да се настройва да ограничава достъпа до някои игри и даже сайтове когато е необходимо. Важно е да е безплатна или отворен код. Моля помагайте за този проблем. Благодаря Ви! Компютрите са с windows 7 proffesional. Има и един рутер TP Link. „
Предлагам не да скриваш, а да затваряш автоматично нежелани програми и сайтове.
Преди време писах нещо подобно, прочети файла с обяснения и пробвай.
Има още над какво да се помисли.
Не я слагам с външен линк, за да не вземат учениците да те изпреварят.
Zabrani.zip
dinko89
Вто, 11.04.17, 06:40
http://www.childdef.com/bg/download.html

Child Control

Hidetools Parental Control

FoxFilter

Повечето са платени, но ...

ПРОСТО ВИЖ РОДИТЕЛСКИ КОНТРОЛ!

А и всяка една качествена антивирусна има вече РОДИТЕЛСКИ КОНТРОЛ !

dinko89
Вто, 11.04.17, 16:57
nik2009
Пет, 14.04.17, 22:47
Благодаря Ви за навременната помощ! ще почна най-напред да опитвам програмата от Dreven, ако има нещо ще питам. Останалите също ще ги разгледам една по една и ще се спра на нещо.
nik2009
Съб, 15.04.17, 23:21

RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

Тези програми на всеки отделен компютър ли трябва да се инсталират? Много е хубава тази първата, но на мен ми трябва нещо, което да инсталирам само на главния компютър и от него да управлявам останалите, разбира се ако има някъкъв такъв вариант. Иначе тези програми са добри, но както виждам трябва да минавам от компютър на компютър, което ще отнема повече време.Има ли вариант от един компютър да управлявам останалите в стаята, те са свързани с рутер?
dreven
Нед, 16.04.17, 13:00

RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Тези програми на всеки отделен компютър ли трябва да се инсталират? Много е хубава тази първата, но на мен ми трябва нещо, което да инсталирам само на главния компютър и от него да управлявам останалите, разбира се ако има някъкъв такъв вариант. Иначе тези програми са добри, но както виждам трябва да минавам от компютър на компютър, което ще отнема повече време.Има ли вариант от един компютър да управлявам останалите в стаята, те са свързани с рутер? „
По принцип след като се попълни списъка със забрани се прави инсталационен пакет и администратора задава на сървъра да го инсталира при рестарт или включване на отделните компютри. При този вариант сървърът сам разпространява програмата, като в инсталационният пакет се задава тя да се самостартира. Но този вариант е удобен когато се изисква непрекъсната работа на програмата. В твоя случай се изисква работа в определени интервали. Ако интервалите са твърдо известни е възможно в ехе-то да се добави един IF, който да прави програмата активна или не в зависимост от часът, но ако интервалите на работа трябва да са различни, то този прост метод отпада. В този случай най-просто е текстовия файл със забрани да лежи в шарната папка на главния компютър, а в ехе-то да се укаже пътя до него. В този случай е достатъчно да смениш само името на текстовия файл със забрани или да го преместиш и забраните ще престанат да бъдат забрани. Но за да се случи това - трябва да пипна по сорса на следящото ехе.
Помисли над вариантите и пиши какво си намислил.
редактиран от dreven на 16.04.17 13:02
редактиран от dreven на 16.04.17 17:45
nik2009
Нед, 16.04.17, 23:55

RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” В този случай най-просто е текстовия файл със забрани да лежи в шарната папка на главния компютър, а в ехе-то да се укаже пътя до него. В този случай е достатъчно да смениш само името на текстовия файл със забрани или да го преместиш и забраните ще престанат да бъдат забрани. Но за да се случи това - трябва да пипна по сорса на следящото ехе.
Значи това с последния вариант ме устройва най-много - когато потрябва да се забранят програмите, а когато трябва да се пуснат, да премествам EXE-то в друга папка. Ще очаквам да направите този вариант.
Много благодаря предварително за отделеното време и навременната помощ!
dreven
Пон, 17.04.17, 11:25

RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Значи това с последния вариант ме устройва най-много - когато потрябва да се забранят програмите, а когато трябва да се пуснат, да премествам EXE-то в друга папка. Ще очаквам да направите този вариант.
Много благодаря предварително за отделеното време и навременната помощ! „
Може би не съм се изразил точно. Exe-то се самостартира на всеки компютър при включване, а текстовия файл със забраните лежи в достъпна за четене шарната директория на главния компютър. Ехе-тата периодично, примерно през 1 минута време, си обновяват забраните, като четат текстовия файл. Няма го текстовият файл значи няма забрани. Ако има интернет забраната може да се задейства и през интернет, но това излишно ще усложни програмката.
редактиран от dreven на 17.04.17 11:25
dreven
Вто, 18.04.17, 12:21
Прочети файла Прочети.txt
Zabrani.zip

< 1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.