download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
nik2009
Вто, 18.04.17, 22:40

RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Прочети файла Прочети.txt
Zabrani.zip
Пробвах днес програмата на два компютъра. Работи много точно, браво! Много благодаря, че ми помогнахте с тази програма, това за мен е много ценно, защото работи само командвайки се от един компютър. Остава от утре да качвам шорткътите в startup на компютрите.
Има и още една друга стая с компютри, в която ще качим също програмата, затова реших, че път до шернатата папка няма да се налага да се слага, ще местя текстовия файл със забраните на десктопа когато искам да пусна всичко да им работи.
И да попитам за текстовия файл, тези надписи на програми, които са там задължително ли трябва да са си 16 на брой? Аз пиша име на игра, която искам да забраня като заменя нещо нещо от тези записи там с името на играта. Но може ли да се продължава списъкът надолу ако се наложи? Не, че ще се налага за повече неща, но за всеки случай да мнам.
От утре ще качвам шорткътите и ще пробвам работата на програмата вече на повечето компютри и ако има нещо пак ще питам. Благодаря много!
редактиран от nik2009 на 18.04.17 22:41
dreven
Сря, 19.04.17, 10:10

RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” И да попитам за текстовия файл, тези надписи на програми, които са там задължително ли трябва да са си 16 на брой? Аз пиша име на игра, която искам да забраня като заменя нещо нещо от тези записи там с името на играта. Но може ли да се продължава списъкът надолу ако се наложи?
Тези надписи са примерни и можеш да ги махнеш и да си сложиш други. Няма ограничение на броя на забраните, може да са 2 или 2000. Все пак не прекалявай, защото е възможно да се получи случайно съвпадение с надпис на програма, която ти трябва, а компютъра да я затваря, като забранена. Имам предвид, че за сравнение се използва функцията instring. За пример - ако в списъка си сложил думата радио, то програмата ще затваря всичко, което в captiona съдържа радио ( радио Христо Ботев, радио Хоризонт и така нататък). Дали буквите са главни или малки, няма значение, защото програмата ги унифицира всички до малки преди да направи сравнението.
Програмата е проста и като замисъл и като изпълнение и ако малко си се занимавал с Visual Basic 6.0, мога да ти кача и проекта, за да си я променяш както сметнеш за добре.

Когато казваш, че пишеш име на игра трябва да пуснеш играта и чрез Show Caption.exe да и видиш надписа и едва тогава да го добавиш в забранителния списък. Програмата следи надписите на прозорците, които са на фокус. Програмата не се интересува от имената на процесите , които се виждат в диспечера на задачите.

редактиран от dreven на 19.04.17 10:15
iceman_
Сря, 19.04.17, 20:14
Има ли начин това да се приложи на сървър?
nik2009
Сря, 19.04.17, 22:03

RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Тези надписи са примерни и можеш да ги махнеш и да си сложиш други. Няма ограничение на броя на забраните, може да са 2 или 2000. Все пак не прекалявай, защото е възможно да се получи случайно съвпадение с надпис на програма, която ти трябва, а компютъра да я затваря, като забранена. Имам предвид, че за сравнение се използва функцията instring. За пример - ако в списъка си сложил думата радио, то програмата ще затваря всичко, което в captiona съдържа радио ( радио Христо Ботев, радио Хоризонт и така нататък). Дали буквите са главни или малки, няма значение, защото програмата ги унифицира всички до малки преди да направи сравнението.
Програмата е проста и като замисъл и като изпълнение и ако малко си се занимавал с Visual Basic 6.0, мога да ти кача и проекта, за да си я променяш както сметнеш за добре.

Когато казваш, че пишеш име на игра трябва да пуснеш играта и чрез Show Caption.exe да и видиш надписа и едва тогава да го добавиш в забранителния списък. Програмата следи надписите на прозорците, които са на фокус. Програмата не се интересува от имената на процесите , които се виждат в диспечера на задачите. „

Определено е много хубаво да ми го изпратите на Visual Basic, занимавал съм се по новия учебник на Ивайло Иванов Visual Basic Express 2010 и мисля, че все пак поне малко за по-нататък ще мога нещо да пипна ако се наложи. Ще се радвм да ми го изпратите. Идеална работа ще ми върши и така ще си се изполва както сте го направили. И да попитам пак за Show Caption.exe - виждам надписа на текущия прозорец и веднага го вписвам в текстовия файл, правилно ли съм разбрал? А някои игри като ги нямам на моя компютър как ще ги прихване програмата като надписи? Или ще трябва да ги инсталирам и на моя за да ги впиша в текстовия файл? Благодаря!
редактиран от nik2009 на 19.04.17 22:06
dreven
Чет, 20.04.17, 09:44

RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” И да попитам пак за Show Caption.exe - виждам надписа на текущия прозорец и веднага го вписвам в текстовия файл, правилно ли съм разбрал? А някои игри като ги нямам на моя компютър как ще ги прихване програмата като надписи? Или ще трябва да ги инсталирам и на моя за да ги впиша в текстовия файл? Благодаря! „
Предполагам, че хлапетата са се погрижили и са инсталирали на локалните машини игрите, които играят. Просто стартирай Show Caption.exe на локалната машина, където вече е инсталирана съответната игра, стартирай я и си вземи надписа.

Ето ти проекта на Visual Basic 6.0:
ProjectAll.zip

nik2009
Чет, 20.04.17, 13:20

RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Предполагам, че хлапетата са се погрижили и са инсталирали на локалните машини игрите, които играят. Просто стартирай Show Caption.exe на локалната машина, където вече е инсталирана съответната игра, стартирай я и си вземи надписа.

Ето ти проекта на Visual Basic 6.0:
ProjectAll.zip

Идеално стана! Качил съм прекия път на всички компютри и работи отлично.
Имам още един въпрос, ако имате разбира се време за това - от много време искам да имам програма, с която да изпращам файлове за упражнение до десктопите на ученическите компютри. Ако може от моя компютър да им пращам файл едновременно на всички десктопи, защото сега ползвам диск и флашка и минавам от компютър на компютър, споделям папка от моя компютър, но някои се затрудняват и бавят с намирането на папката. Но ако имате времето да направите такава програма, дори и по-нататък да стане няма проблем. Благодаря!
редактиран от nik2009 на 20.04.17 13:22
dreven
Чет, 20.04.17, 17:03

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Имам още един въпрос, ако имате разбира се време за това - от много време искам да имам програма, с която да изпращам файлове за упражнение до десктопите на ученическите компютри. Ако може от моя компютър да им пращам файл едновременно на всички десктопи, защото сега ползвам диск и флашка и минавам от компютър на компютър, споделям папка от моя компютър, но някои се затрудняват и бавят с намирането на папката. Но ако имате времето да направите такава програма, дори и по-нататък да стане няма проблем. Благодаря! „
Ако разбирам правилно, ти искаш като сложиш даден файл в дадена споделена папка, файлът автоматично да се копира на Desktopa на всички локални машини, а когато го махнеш от споделената папка да се изтрие от Desktop-ите на локалните машини. Ако това е идеята ти, мисля че може да се добави тази функция към същата програма следяща за забранени файлове и сайтове. Програмата така и така работи, защо да не проверява съдържанието на специално заделена за целта папка за задания и папка за изтриване. Ако има файл в специалната папка за задания да го копира по Десктопите, а ако се премести в папка за изтриване, програмката да го изтрие от Десктопите.
Това устройва ли те, като решение?
Все пак трябва да се уточни за един файл ли ще иде реч или за едновременно копиране и изтриване на няколко файла едновременно.
редактиран от dreven на 20.04.17 17:09
редактиран от dreven на 20.04.17 17:09
dreven
Чет, 20.04.17, 17:30

RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Има ли начин това да се приложи на сървър? „
 Да, ако иде реч за мрежови сървър и локалните машини с операционна система Windows. Все пак трябва да се предвиди реакцията на антивирусните програми, защото доста от тях биха изкарали предупредително съобщение, че се стартира смущаващ файл. За нашата фабрика на администраторът му подготвих инсталационен пакет, който съдържа ехе-то и списъка с забрани, след което той го слага в някаква така наречена активна директория. Не ми е ясно каква е тази директория, но до колкото разбрах тя се използва за автоматично обновяване на различен софтуер по стотиците компютри. Когато дадена локална машина от мрежата се включи сървърът инсталира програмката. В интерес на истината тъмна и далечна ми е тази материя с администриране на сървъри, но знам че става.
iceman_
Пет, 21.04.17, 20:14
Благодаря за инфото.
dreven
Съб, 22.04.17, 20:54

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Ограничаване на достъпа до игри и някои сайтове в ЛАН мрежата

” Но ако имате времето да направите такава програма, дори и по-нататък да стане няма проблем. Благодаря! „
Добавил съм това, което искаш към вече действащата програма.
В тази версия в папката на ехе-то svhost.exe, стоят още две папки Zadanie и Iztrivane.
Ако сложиш файлове в папката Zadanie, то в рамките на 15 секунди, те ще се разпространят (копират) по Desktop-те на локалните машини.
Ако преместиш файловете в папката Iztrivane, то в рамките на 15 секунди, те ще се изтрият от Desktop-те, но трябва да бъдат затворени по локалните машини. Само текстови файлове тип txt се изтриват, дори да не са затворени.
Ако останат отворени файловете, то при следващото стартиране на локалните машини ще се изтрият, стига файловете още да лежат в папката Iztrivane.
Ако по някое време файловете се затворят, то следящата програма ще ги изтрие до 15 секунди, стига все още да ги има в папката Iztrivane, от където програмата взима имената, които да търси и да изтрие.

С други думи програмата периодично проверява папките Zadanie и Iztrivane и копира или трие файлове съдържащи се в тях. С приоритет е папката изтриване. Ако един файл лежи и в Zadanie и едновремено в Iztrivane, то той ще се копира, но веднага ще бъде изтрит.
Всичко останало по забраните на страници и ехе-та си работи по старому.
Ето я новата версия:
ZabraniZadanie.zip

Ето го и целия проект, ако решиш да си го променяш:
ProjektZabraniZadanie.zip

Ако имаш проблеми пиши.

редактиран от dreven на 22.04.17 20:55
редактиран от dreven на 22.04.17 20:56

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.