download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Mozilla Firefox

Автор
Съобщение
tegote
Пон, 23.04.12, 12:00
IE го правят в момента и ще се появи с финалния Windows 7. Стандартите са вече определени и разработчиците трябва да се съобразяват с поставените такива от Майкрософт.
joniewalker
Пон, 23.04.12, 12:43
” Цяла вечност няма да им стигне да направят браузър! Все правят и все не е у ред! Подменят го през месец! „

+1
+1
+1

И още мнооого по 1. Лисицата е браузер за ентусиасти и хора които обичат да им е тежко, трудно. И тн.

stoqncho
Пон, 23.04.12, 13:37
” Стандартите са вече определени и разработчиците трябва да се съобразяват с поставените такива от Майкрософт.

Стандартите са вече определени, но се определят и нови и нови. Не Microsoft определят стандартите особено при браузърите. Сигурно те са измислили HTML, PHP, JavaScript и т.н. Реално погледаното, IE трябва да се съобразява със стандартите, а не го прави си се мисли за велик. Другите браузъри си се съобразяват. Ако видиш кода на някоя страница ще забележиш, че различен код ще се стартира, ако ползваш IE и друг при другите браузъри. Двойна работа за разработчиците заради IE.

” Лисицата е браузер за ентусиасти и хора които обичат да им е тежко, трудно. И тн. „

Тоя па, ти нормален ли си? Кое е трудното и тежкото на Mozilla-та??? За да влезеш в Download.BG през Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome, Internet Explorer не е ли един и същи начина? Ако искаш ползваш възможностите на браузъра на макс, ако не искаш - не ползваш. Вярно е, че гълта малко повече RAM, но к'во от това?! Същите претенции имат и потребителите на Skype 3.8.

Ти защо не ползваш IE за твоите скриптове за автоматизация, ами ползваш Mozilla? Това, че АЗ контролирам браузъра, а не той мен, това ли е трудно и тежко?

П.С. За да ти стане ясно кой браузър е тежък и кой лек, тогава си тествай браузърите само за себе си тук http://peacekeeper.futuremark.com

joniewalker
Пон, 23.04.12, 14:05
Да, нормален съм и като такъв някъде веднъж или два пъти годишно ми се налагаше да ползвам лисицата. И хич не ми е липсвала.
Наистина с огромно съжаление установих , че пилешкия крак не върви на IE, дори някъде тук бях питал за това. Познай обаче през останалото време кой браузър ползвам.... А теготе два поста по-назад съвсем ясно се изразява защо. Един от малкото му ясни постинги, де.
phrozencrew
Пон, 23.04.12, 20:18
” Наистина с огромно съжаление установих , че пилешкия крак не върви на IE „
Ха! Че то въобще има ли нещо святно да върви на IE. Опитах се да кача някакво жалко, смешно, мизерно подобие на вездесъщия и неповторим Greasemonkey, който вече напълно ми замени пилешкия крак. Е нема такава простотия, брат. Едно, че ти иска .NET, друго че половината скриптове от http://userscripts.org/ въобще не отлепват, да не говорим за XPath помпенето на променливи, дето IE8 даже не е чувал за това или ако е чувал, то с половин ухо... ОТВРАТ и бъгня на N-та!!!

Викам си, айде да дам още един шанс на новоинсталирания ми Win7 на лаптопа... Блеаааааааххххгггххх!!!! Под дефолт Win7 инстална с IE7. Пуснах някои страници, които правя в момента за тест - css-а гърми, дизайна гърми.
CSS General Sibling Selector въобще не се въприема. Качих му IE 8 - още по-голяма бъгня - Sibling Selector-а пак не се въприема. Сигурно в IE12 ще го оправят !
Късмет на ползващите IE, но сте мазохисти, пичове!

редактиран от phrozencrew на 23.04.12 20:20
programings
Пон, 23.04.12, 21:23
” Ха! Че то въобще има ли нещо святно да върви на IE. Опитах се да кача някакво жалко, смешно, мизерно подобие на вездесъщия и неповторим Greasemonkey, който вече напълно ми замени пилешкия крак. Е нема такава простотия, брат. Едно, че ти иска .NET, друго че половината скриптове от http://userscripts.org/ въобще не отлепват, да не говорим за XPath помпенето на променливи, дето IE8 даже не е чувал за това или ако е чувал, то с половин ухо... ОТВРАТ и бъгня на N-та!!!

Викам си, айде да дам още един шанс на новоинсталирания ми Win7 на лаптопа... Блеаааааааххххгггххх!!!! Под дефолт Win7 инстална с IE7. Пуснах някои страници, които правя в момента за тест - css-а гърми, дизайна гърми.
CSS General Sibling Selector въобще не се въприема. Качих му IE 8 - още по-голяма бъгня - Sibling Selector-а пак не се въприема. Сигурно в IE12 ще го оправят !
Късмет на ползващите IE, но сте мазохисти, пичове! „

Съдържа полезен съвет!

Напълно съгласен!

редактиран от programings на 23.04.12 21:24
tegote
Пон, 23.04.12, 23:45
Frozen, една поправка. Ползваш стар и неактуален браузър. Windows 7 върви с IE9, а Windows 8 с IE10 който браузър е в процес на разработка. Ти ми говориш за още по-остарялата техника IE7. Нали търсиш новите технологии. Защо ги подкарваш на старите?
phrozencrew
Вто, 24.04.12, 19:14
И с IE8, и с IE9 и с IE10..15 все тая. Не разбира CSS3 и това си е. Налага се да проверявам всяка конкретна версия кои точно инструкции изпълнява. Тъпооо!
tegote
Сря, 25.04.12, 00:30
Не! Ти проверяваш новата технология върху старата технология, защото знаеш че много потребители ползват стари компютри със старата система и старата вградена технология.
phrozencrew
Сря, 25.04.12, 07:06
Ква нова технология бе брат? Селекторите си бачкат идеално още в FF1!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.