download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Mozilla Firefox

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 28.05.13, 18:48
” Ами може, ама не е. При мен е стабилен в сравнение с новите версии - боклуци.
А за сигурността - аз поне не можах да намеря действащ експлойт точно за моята версия, което за мен означава, че едва ли е толкова несигурен.
Нямат никакво основание да го забраняват, но така са решили. Аз пък им орязах тъпата blocklist-а с кеф.
Интересното е, че е забранен още на 30.10.2012, а чак сега ми се обновява blocklist-а. Няма значение де. „

И как установи че новите версии са нестабилни / боклуци.

programings
Вто, 28.05.13, 18:51
” И как установи че новите версии са нестабилни / боклуци. „

С метода на пробата.
Под Windows XP се срещат следните проблеми с нови версии:
1. Насичане / забавяне на звук на клипове, дори и да не са HD.
2. Понякога се отварят две инстанции на plugin-container.exe от флаша, което харчи допълнително оперативна памет.
Предполагам флаша е толкова нагъл, че си отваря отделен контейнер за ресурсите.
3. Общи нередности, като например тромаво възпроизвеждане на клипа, което не е от хардуера, тъй като на старите версии го няма проблема.
4. По-високо натоварване на процесора в сравнение със старите версии.
За стари машини са нестабилни и тегави. Не понасят поне на моите две стари машинки.
За това ползвам по-ниска версия на стари машини.
Като цяло тенденцията е новите версии на флаша да се развалят. За това моят избор е да остана на по-стара, дори и на сравнително мощен хардуер.

редактиран от programings на 28.05.13 18:52
tegote
Вто, 28.05.13, 19:29
@винету е прав! Новите версии флаш са по-стабилни и екфективни @програма. Ако караш със стар флаш, това значи флаш файловете ти да загубят част от функционалността и в резултат ако прекъсне една функция, заради нея ще ти прекъснат и други. Става дума за зависимост и последователност. Сегашния флаш е по-модерен и флашовете работят с него, а не със старите.
programings
Вто, 28.05.13, 19:33
” @винету е прав! Новите версии флаш са по-стабилни и екфективни @програма. Ако караш със стар флаш, това значи флаш файловете ти да загубят част от функционалността и в резултат ако прекъсне една функция, заради нея ще ти прекъснат и други. Става дума за зависимост и последователност. Сегашния флаш е по-модерен и флашовете работят с него, а не със старите. „

Виж сега теготке, аз по модерни неща не си падам.
Ако ти се примиряваш с тъпотиите, които са вкарани в новите версии на почти всичкият софтуер, не само флаша, само и само за да си с последната версия, то аз не съм така.
Предпочитам стара версия, която върви добре и без проблеми, и на която ми е комфортно пред нова, но пълна с бумащина.
Това, че например ти си под Windows 8 само и само за да имаш най-новото майкрософтско говно, аз не съм на този принцип, и никога няма да ползвам тази OS.
Мога и други примери да ти дам, и да ти развивам локуми, но смисъл едва ли ще има.
Ти ще си запазиш твоите възгледи, а аз моите.

tegote
Вто, 28.05.13, 19:53
Добре де, но я погледни например Скайп. Старата версия 3.8 вече не работи и не е съвместима с новите скайпове, тя вече не може да се употребява. Смятам че ако ти караш със стар флаш то "системата" наистина няма да се държи стабилно, каквото предупреждение имаше за версията.
Между другото някой те е използвал ТУК. Потребителят е преинсталирал системата и сега флаша му работи. Опитай и ти да преинсталираш. Възможно е браузъра да се бъгнал и да не работи правилно.
Но общо взето - всеки ден все повече и все повече виждам масово увеличаване на компютри и оплакващи се, които не успяват да работят с браузърите заради тежък флаш. Едно преправяне на архитектурата ще даде повече от очакваното, ще имаш и ресурс и функционалност.
programings
Вто, 28.05.13, 20:44
В момента всичко ми е наред. Системата си е стабилна, всичко е наред (да чукна на дърво). Нямам проблеми с версия 11.6.602.168.
За другото не ми пука.
А относно пуснатият от мен бъг, който виждам, че е използван като извадка в темата в другият форум, то ставаше въпрос за негодно написан плейър на самият сайт, който правеше проблемите, и е единичен случай.
Все пак обаче явно имаше някакъв разлив на памет, но това в момента не ми е никакъв проблем.
Нарастването на проблеми със флаша се дължи най-вече на нескопосаните нови версии. Това е истината, и няма какво да се лъжем. Особено с този Protected Mode много оакаха нещата, а и с другите неща, които не се виждат, и са чиста проба работа по кода, но в отрицателна насока.
На всички, които имат някакъв странен проблем с флаша, като например насичане, каквото и да е било забавяне или забиване, то на първо време нека забранят Protected Mode като следват тези инструкции. Давам този съвет навсякъде по форуми, и до сега много хора са се избавили от бъговете на флаша по този начин. Просто този режим за сигурност е адски, ама адски нескопосан, и прави много проблеми.
За това моето решение е да остана на по-стара версия, която по никакъв начин не прави системата ми нестабилна или каквото и да е било друго откъм проблеми.
редактиран от programings на 28.05.13 20:46
редактиран от programings на 28.05.13 21:00
anonymous
Вто, 28.05.13, 22:52
Винаги съм с последната версия на Flash Player-а както на слаба конфигурация така и на много мощна , но до момента не знам какво е насичане , натоварване или проблеми при възпройзвеждане на клипове.
karadzha
Вто, 28.05.13, 23:55
” Винаги съм с последната версия на Flash Player-а както на слаба конфигурация така и на много мощна , но до момента не знам какво е насичане , натоварване или проблеми при възпройзвеждане на клипове. „

Чукни на дърво
Апропо, т'ва Лиско 19 и в.20 не си помнят сесията (зададено е). А и работя само на чужди компита с него

programings
Сря, 29.05.13, 08:44
Явно си някакво изключение.
Всички имат проблеми с нескопосаният в последните версии флаш.
programings
Съб, 01.06.13, 21:34
Разработчиците на добавки започват да бягат от Mozilla

Започва се началото на края, ако не се промени тъпотията, която царува в новите версии на лисицата.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.