download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

AVG Anti-Virus FREE

< 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >

Автор
Съобщение
insecteater
Чет, 22.11.07, 12:15
Цитат
” 1.Платена антивирусна с безплатна - няма база на сравнение. „
Цитат
” От това което си писал (tochnia1) ,мога само да се съглася с 1-ва точка, ... „
Цитат
” програмата не е лоша ,лека,но е предназначена за по леки OS ,за по -сериозна защита и дума да не става „

Предполагам стана пределно ясно, че става дума за безплатни продукти. Не мога да разбера защо се биете да я сравнявате с комерсиалните пакети. Той човека по-горе пределно ясно си е написал какви са предимствата на останалите пакети на AVG.
Несериозно е да искаш сериозна защита за несериозни разходи.
След като тази програма не става, кажете коя друга безплатна е по-добра!!! Avast сигурно - заради интерфейса си на български? Удобството не е критерий когато става дума за зашита. Между другото на другият си компютър си ползвам avast и съм доволен.
На компютърът на който работя в момента съм с безплатната версия на AVG. И също съм доволен. Но далеч не разчитам само на нея. Ползвам и firewall (също безплатен), правя си резервни копия на информацията. И най важното - работя под ограничен акаунт.

Така че ето и моето мнение: AVG е сериозен продукт който си върши сериозно работата за която е предназначен. От там нататък е въпрос на потребителска култура как ще се ползва.

Редакция: тая глупост че обновяването било само ръчно кой го измисли?

редактиран от insecteater на 22.11.07 12:23
anonymous
Пет, 23.11.07, 00:14
Г-н Михнев, помолих ви да не пишете без да знаете, но явно, не ви се отдава да приемете истината.
В първата класация, която давате (PC World) се сравнява AVG Free с платени продукти. За да има реална оценка на AVG то би трябвало да се сравняват подобни пакети т.е. би трябвало да се сравнява например AVG Internet Security с Trend Micro PC-cillin Internet Security. Да не говорим, че класацията, която давате е от Януари 2006, а да знаете колко много време е това за развитието на една антивирусна програма... За този период от почти 2 години, някои от лидерите почти не се виждат на пазара, а други имат по няколко милиона потребители допълнително всеки месец. Някои внедриха нови сканиращи машини, а други се провалиха със старите си.

Класацията на http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ е напълно комерсиална с цел да се клика на нея и да поръчват хората определени продукти и ще ви покажа веднага защо - например в точките Automatic Program Updates и Manual Program Updates няма отбелязано, няма отбелязано и в History/Report logging и Outbreak Notice, а всички тези неща ги има в платените версии на AVG. Информацията им въобще не е променяна от много време - AVG вече не поддържа Windows 95 и само частично поддържа Windows 98 /дори Grisoft казват, че не се поддържа/.

AVG е ЛИДЕР и това не може да се оспори. Може да не е ЛИДЕРЪТ, но определено е лидер.

Казвате: "и още нещо AVG имаше два проблема; единия отчита вируса (локализира) след което го премахва(уж),когато сканираш отново пак го засича и така докато те заболи главата".
Не знам къде сте срещали този проблем, но явно не е ползвана платена версия. При безплатната AVG Free рекламните и шпионски програми се засичат, обаче въобще не се трият. Ако това е, което имате предвид - да, прав сте. Но ако искате пълна защита, то никой няма да Ви я даде без пари. Ако сте си платили за AVG Internet Security, няма да ви боли главата :)

"втория проблем ; иконката в трея на AVG след определено време на експлоатация става сиво-черна спират си ъбдейтите (без никаква причина) и се налага да се преинсталира на ново софтуера ,ако са махнали тези бъгове"
Това, че иконката става сива е по причина, че се ползва нелегален ключ, а не че има проблем със софтуера. Когато от Грисофт открият, че се ползва нелегален лиценз, просто изключват осъвременяването на софтуера за съответния компютър. Това е логично нали? Не правят ли това и Microsoft с Vista или Eset с NOD32?

"мога да се съглася че е ЛИДЕР сред безплатните антивирусни програми !!!"
Дали ще се съгласите или не е Ваш избор, но това не променя фактите!

anonymous
Пет, 23.11.07, 20:05
Здравейте,не си спомням да съм казвал нещо лошо за AVG (лека програма за по-слаби OS) което не я прави неприемлива ,напротив, бях с този продукт много време (безплатната версия), освен, че ми направи тези два проблема ,лошо не съм видял ,от време на време трябваше ръчно да свалям дефинициите, но това не е кой знае какъв проблем и пак ще повторя ...>не може един БЕЗПЛАТЕН продукт да гарантира 100% сигурност и да бъде ЛИДЕР (както Вие споменахте), а относно това ,че е много теглена ,ами да, много малко от нас могат да си позволят платен софтуер за каквото и да е било,и ще изкажа моята благодарност ,че има компании ,които все още предоставят на българския пазар безплатен антивирусен софтуер,една от които е AVG.
    БЛАГОДАРЯ !!!
редактиран от anonymous на 23.11.07 20:08
anonymous
Вто, 27.11.07, 21:35
Вижте сега уважаеми господа. AVG free е по-добра от коя free програма? Представителите на AVG естествено ще я хвалят. Нека да разгледаме едно бегло сравнение между AVG free и AntiVir Personal edition Clasic.
1. AntiVir сканира дори rootkits
2. AntiVir разкрива malware.
3. Добра евристика;
4. Голяма база дефиниции;
5. Скенера сканира голямо количество архиви.
Така дами и господа. тествайте ги и ще видите че така наречения чадър е по-добър от AVG. По мое мнение AVAST също е по-добра. Да не говорим пък че на скоро спряната от поддръжка Active вирус shield ги трепеше всички подред и че биеше и голямо количество платени програми.
редактиран от milen на 02.02.08 22:07
anonymous
Съб, 01.12.07, 13:21
Аман от неграмотници, за тебе кирилица няма ли? Мен по ме вълнува въпроса че авг въобще не е лоша, това че няма стена и само отрива а не трие някой гадове не е страшна. Винаги може да я спрегнеш с безплатна стена и нещо от рода на спайбот. И резултата ще е чудесно защитен компютър ако не си любител на силните усещания и не ти се дават пари. Иначе сваляш платената версия и през ден ровиш в интернет да си намериш работещи ключове. Едно че ще ти побелее косата да ровиш, второ че може да назобиш доста неканени гостенчета.
anonymous
Вто, 04.12.07, 20:23
има ли вирус?
anonymous
Съб, 15.12.07, 11:40
нямаш вируси докато нея ползваш аз си патих с нея
wallka
Вто, 01.01.08, 10:41
Твърдо съм против прехваления NOD 32 .С него хванах най-страшната гадина,която съм виждала!Влиза в компютъра и започва да товари хардуера.След това започват да гърмят видеокарти,ланкарти и всичко до което се докопа.Поправката на компютъра ми струваше след това 300 лева.Отчете го след няколко дни,ама късно.Белите вече бяха налице.Може да не Ви се вярва.но разни боклуци денонощно измислят какво ли не за да вредят.
anonymous
Нед, 06.01.08, 22:18
Вижте това и тогава хвалете тази AVG http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/?ttreng=1&ttrkey=antivirus
anonymous
Чет, 17.01.08, 23:53
Здравейте,

Предполагам, че не сте чел коментарите ми за тази класация по-горе:

Класацията на http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ е напълно комерсиална с цел да се клика на нея и да поръчват хората определени продукти и ще ви покажа веднага защо - например в точките Automatic Program Updates и Manual Program Updates няма отбелязано, няма отбелязано и в History/Report logging и Outbreak Notice, а всички тези неща ги има в платените версии на AVG. Информацията им въобще не е променяна от много време - AVG вече не поддържа Windows 95 и само частично поддържа Windows 98 /дори Grisoft казват, че не се поддържа/.

В класацията се сравнява AVG Anti-Virus Pro, след като на Kaspersky и ESET NOD32 отговаря AVG Anti-Malware (която включва и защита от адуер, спайуер, кийлогъри и др. малуер).

С тази класация има и много други проблеми, но няма нужда да се коментира една комерсиализирана класация.

редактиран от anonymous на 17.01.08 23:55

< 1 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.