download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

XAMPP за Windows

< 1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
deol
Нед, 20.08.06, 00:03
Програмата е хубава ама няма ли някаде опсание как и за какво се използва всяка една от теи неща вътре ?
anonymous
Нед, 03.09.06, 03:35
Незнам но това е официалния сайт виж там http://www.apachefriends.org/en/xampp.html
nutter
Чет, 05.10.06, 14:10
От всички неща не мога да пусна Apache-то. Като му дам старт и после рефреш нищо не става. Ако го инсталирам като service също няма ефект... :(
insecteater
Чет, 05.10.06, 14:19
Е, ти пък най-важното не можеш да си пуснеш. Провери синтаксиса на конфигурационния файл.
При мен например е по следният начин (под ДОС)
C:\PROGRA~1\XAMPP\APCHE\BIN>apache -t

Резултата е:
Syntax OK
 
C:\PROGRA~1\XAMPP\APCHE\BIN>

Виж също дали някоя програма не ползва 80-ти порт за нещо друго.
Конфигурационният файл на apache-то е ПАПКАТА НА XAMPP\Apache\conf\httpd.conf
Редактира се с какъвто си искаш текстов редактор.

anonymous
Пет, 06.10.06, 10:40
При разработката на уеб базираната система сеизползва Apache сървъра.
Той действа като уеб сървър. Основната му задача е да провери файла, изискван от браузъра, и да подаде верния резултат според кода на файла. Той е доста мощен и може да осъществи почти всички задачи, които вие като администратор може да изисквате.
Свойствата и възможностите на сървъра:

o Защитени с парола страници за различни видове потребители;
o Настройваеми страници за грешки;
o Извеждане на код от множество версии HTML и способноста за определяне на версията, с която работи браузърът на клиента;
o Журнали за грешки в различни видове формати;
o Виртуален хостинг на различни IP адреси е Интернет върху един физически сървър;
o Директиви DirectoryIndex за множество файлове.
o Псевдоними на URL и презаписване без ограничения;

Друг предпочитан продукт с отворен код е MySQL, който осъществява връзка с бази от данни и дава възможност PHP ( които ще разгледаме по долу) и Apache да работят заедно, така че да търсят и изобразяват данни подходящ за четене формат. Това е SQL сървър, предназначен да работи с големи натоварвания и да осъществява сложни заявки. Като система за релационна бази данни MySQL позволява свързването на много и различни таблици за максимални ефективност и скорост.
нейните възможности:

o Работи с множество процесори чрез нишки на ядрото
o Многоплатформеност;
o Групови функции за математически изчисления и сортиране
o Команди за лесно и бързо извеждане на информация за базите данни пред администратора;
o Имена на функции, които не внияят на на имена на таблици или колони;
o Система за проверка на потребители и парола
o До 32 индекса на таблица. Тази способност на системата е била реализирана до ниво от 60 000 таблици и 5000000000 реда (версия 4.1.2., настоящем разработката, ще позволи до 64 индекса);
o Международна система за докладване на грешки, използваема в множесто страни по света;

MySQL е предпочитан избор за предаване на данни чрез Интернет заради възможността за големи натоварвания и големи мерки за сигурност.
MySQL се нуждае от TCP/IP, за да работи правелно независимо от това, че е в средата на Windows. След инсталацията на MySQL е добре тя да се тества в прозореца на DOS, за да може да се виде, ако се появи съобщени за грешки, които SQL сървърът би извел.

Най-популярният език за създаване на интерактивни и динамични web сайтове е PHP. Това е не просто твърдение, а реален факт според изследователските фирми. Причините са много - гъвкав, компактен, лесен за изучаване и използване, предлагащ всички възможности за създаване на динамичен, съвременен сайт, задоволяващ и най-големите капризи.
Създаден като личен проект, той бива преработен от група разработчици и бързо намира приложението си в Интернет. За да улесни грижите си за собствения си личен сайт, през 1994 година Размус Лердорф създава скриптов език, наричайки го Personal Home Page Tools. От това наименование по-късно излиза и съкращението PHP.
Нововъведението бързо събужда интереса на множество разработчици и скоро след това първата версия на езикът е вече факт. Съкращението PHP вече се разбира като PHP: Hypertext Preprocessor, но основната идея - простотата на използване, е запазена. PHP и до днес остава силен скриптов език с много възможности за web програмиране. И може би най-лесният за изучаване и прилагане. Факт е, че PHP позволява да постигнете определен резултат само с няколко реда код, докато ако използвате други програмни езици за целта може да се наложи да изпишете десетки редове. Това е основната причина, поради която езикът получи толкова бърза и голяма популярност сред web разработчиците.Използването на PHP спестява време, а и позволява създаването на интерактивни сайтове дори от начинаещи. Малко по малко почти всички хостващи компнии започват да предлагат поддръжка за езика.
Голямата популярност на PHP се дължи главно на гъвкавостта му при включване в HTML документи. Възприето е мнението, че концепцията на езика е смесица от Perl, Java и C, но най-голяма е близостта с C. Така PHP предлага лесни възможности за изпълняване на сложни математически изчисления, изпълняване на мрежови функции, възможностти за обработка на електронна поща, работа с обикновени изрази и множество други. Но безспорно най-голямата сила на езика е във взъможностите му за работа с бази данни. Осигурена е поддръжка на най-разпостранените бази данни, като MySQL, PostgreSQL, Oracle, Sybase, mSQL и други. Връзката с базата данни и работата с нея са облекчени и позволяват лесното създаване на ефективни динамични сайтове.
Едно от големите предимства на PHP пред другите скриптови езици са съобщенията за грешка. Те са доста дружелюбни и ясни, и често казват какво точно трябва да се направи, за да се премахне грешката. Ако вземем за сравнение писането на CGI скриптове, при появата на грешка това което виждате е простото "Error 550 - Internal Server Error". За да се ориентирате къде точно е проблема в сгрешения скрипт, трябва да отворите лога на сървъра, където ще намерите сравнително по-ясно обяснение за грешката. Но често дори и тази информация е по-обща и неясна от необходимото ви.
При PHP положението е по-различно. Тук често ще срещнете съобщения за грешка, които казват какво точно трябва да направите, за да премахнете проблема и на кой ред се намира некоректния код. Можем да разделим грешките в PHP на три категории - синтактични, семантични и логически.
PHP предлага множество удобства при работа с файлове, без значение дали те се намират на локалния сървър или на отдалечен домейн. Има много случаи в които ще ви се наложи да обработвате съдържанието на различни файлове, например при използването на по-прости броячи или обработка на информация от най-различен вид. Както повечето други възможности на езика, работата с файлове в PHP е облекчено и бързо.

Надявам се да сам помогнал в обяснението на всяка една от програмите!

anonymous
Пон, 09.10.06, 15:19
+ Apache 2.2.0
  + MySQL 5.0.18
  + PHP 5.1.1 + PHP 4.4.1-pl1 + PEAR
  + eAccelerator 0.9.4-rc1
  + PHP-Switch win32 1.0 (from Apachefriends, use the "php-switch.bat")
  + XAMPP Control Version 2.1 from www.nat32.com
  + XAMPP Security 1.0
  + SQLite 2.8.15
  + OpenSSL 0.9.8a
  + phpMyAdmin 2.7.0 pl1
  + ADOdb 4.68
  + FPDF 1.5.3
  + Mercury Mail Transport System v4.01b
  + FileZilla FTP Server 0.9.11
  + Webalizer 2.01-10
  + Zend Optimizer 2.6.0

Ето това съдържа пакета на XAMPP :)

insecteater
Пон, 27.11.06, 18:33
Ако apache упорито не иска да тръгне, въпреки че синтаксиса на кофигурационния файл е наред и портовете са свободни тогава проверете файла "Папката където е XAMPP"\apache\logs\error.log Та може да има информация защо не тръгва.

При мен например даваше следната грешка:
"WSASocket failed to open the inherited socket'?"

Оправията не знам защо е следната (Само за XP):
Влизате в настройките за TCP/IP протокола на мрежовата карта и на Advanced ... ->WINNS Махате отметката от Enable LMHOSTS loockup.

anonymous
Чет, 08.03.07, 06:38
при мен тръгна нормално само му отворих портовете в защитната стена
anonymous
Съб, 24.03.07, 10:02
Някой има ли мнение кой е по-добрия пакет XAMPP или VERTRIGO ?
anonymous
Чет, 29.03.07, 17:26
На мен доста ми харесва.

< 1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.