download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Парковете в Ню Йорк с безжичен интернет

10.07.2006 16:50 (преди 17 години и 8 месеца) | sorcerer | показана 2316 пъти Статистики
До края на август в най-известните паркове в Ню Йорк всеки ще може да ползва безплатен Wireless интернет
Безжични мрежи ще бъдат изградени на 18 места в 10 от най-популярните паркове в Ню Йорк, включително и Central Park (можете да си направите виртуална разходка в парка тук), след финализирането на най-голямата програма за разпространение на безплатния интернет в града. Новината слага край на месеците забавяне на градския проект, който срещна сериозни технически препятствия от обявяването си през юни 2003. Wi-Fi Salon, малката компания, която спечели договора за изграждането на мрежите през октомври 2004, обяви, че Nokia, финландската фирма, производител на мобилни телефони, ще участва като спонсор в проекта.

На всяка “гореща точка” интернет потребителите ще попадат на интернет портал с информация за парка, местната история и реклами на Nokia и други спонсори. От Nokia заявиха, че “традиционните неща, които човек прави в един парк – четенето на вестник и слушането на музика – все повече се извършват чрез мобилни устройства. Wi-Fi интернетът в парковете е чудесна възможност да представим нови такива устройства.”, казаха още от компанията. Nokia рекламира няколко портативни устройства – значително умалени компютри за сърфиране в интернет, които могат да използват новите безжични мрежи. За сравнение, популярните смартфони, включително повечето модели на BlackBerry и Palm Treo използват мрежите на мобилните оператори.

На местата с безжичен интернет, потребителите ще могат да проверяват пощата си, да сърфират в интернет и да свалят файлове без да плащат никакви такси. Осем от местата, където ще бъдат разположени “горещите точки” са в Central Park, а две в Prospect Park в Бруклин и ще бъдат активирани в четвъртък.

повече информация за Wi-Fi

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 12.07.06, 13:58, anonymous:
    то и сега вече ги има по некои по големи улитси -до телефонен автомат турен интернет таблоид-работи с кредитна карта за да те идентифицират гадовете некои ако иска несто да пита -ша му каза квото знам.хода и в чата отвреме навреме.
  • Четвъртък, 13.07.06, 23:53, buste:
    АЗ ИСКАМ НЕЩО ОТ ТЕБ...
     ДА ЗАПОЧНЕШ НАЙ-НАКРАЯ ДА ПИШЕШ НА КИРИЛИЦА !

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.