download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Британският студент пак продава пиксели...

11.12.2006 10:21 (преди 17 години и 4 месеца) | stefankr | показана 4010 пъти Статистики

През седмицата Алекс Тю, студентът, който стана милионер благодарение на проекта си milliondollarhomepage.com, стартира нов проект.

Сайтът Pixelotto бе открит през тази седмица. Както и на предишния си сайт, Тю продава на Pixelotto пиксели, но цената на едно точка от екрана не е един, а вече е два долара. Освен това предприемчивият студент предлага на посетителите на сайта възможността да спечелят като участват в лотария. За това е нужна регистрация на сайта и ежедневно да се щраква върху десет от рекламите на Pixelotto. След като всички пиксели бъдат продадени, ще се проведе лотарията и един от всички участвали в нея ще получи награда от един милион долара. Допълнителна сума е предвидена за благотворителност.

Лотарията ще се състои, дори ако в продължение на година не бъдат продадени всички пиксели от сайта. В този случай наградата ще е половината от сумата, събрана от Тю от продажба на пиксели, а сумата за благотворителност ще е 10% от наградата. Според студентът, всичко ще бъде продадено към февруари 2007 година, след което проектът ще стартира отново. Към момента от продажба на пиксели от новия сайт са събрани над 131 хиляди долара.

Тю споделя пред CNET News, че идеята за продажба на пиксели вече не е толкова свежа, но той ще продължава да трупа капитал от подобни проекти. Студентът няма да посвети на това живота си, защото има и други оригинални идеи.

Простият и оригинален проект milliondollarhomepage бе измислен през август 2005 година. На главната страница на сайта бе поместена мрежа от 10000 квадрата, всеки по сто пиксела. Всеки от тези пиксели бе продаден по долар на всеки, който поиска да остави следа в историята на Интернет. На 11 януари 2006 г. Тю продаде чрез eBay последните хиляда точки за $38100 и състоянието му превиши $1 000 000 .

Източник: compulenta.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 11.12.06, 10:40, anonymous:
    Евала на този пич... с малко акъл и повечко предприемачество може наистина да си докараш доста солидни парички. Достатъчно е само да намериш едно сухо местенце в необятния океан на Интернет, и там да построиш една баничарница... след много кратко време започват да валят паричките!!!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.