download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Първа стъпка към либерализиране на телеком пазара в България от БТК

15.12.2006 22:29 (преди 17 години и 4 месеца) | poltargaista | показана 2068 пъти Статистики

Сдружението за електронни комуникации (СЕК) изразява удовлетвореност от намаляването на цените на едро за достъп и обмен на телефонен трафик с БТК, стана ясно днес на съвместна пресконференция на КРС, СЕК и БТК. Според СЕК тази стъпка е само началото на един процес, който проправя пътя към установяване на открит и конкурентен телекомуникационен пазар в България.

Предстоят още дискусии между алтернативните оператори и БТК във връзка с договорите за взаимно свързване, по които двете страни все още не са постигнали пълно съгласие.

“Намаляването на цените на едро за достъп и обмен на телефонен трафик е първият реален резултат от разговорите между СЕК и БТК, които се водят от дълго време. Ключово значение имаше и посредническата роля на КРС. Считаме, че подобни практически стъпки имат знаков характер, тъй като показват, че конкурентите на телекомуникационния пазар имат възможността да се разбират цивилизовано помежду си.”, каза Теодор Захов, председател на УС на СЕК по време на пресконференцията.

От името на СЕК Теодор Захов добави, че това е първата стъпка към либерализиране на телекомуникационния пазар у нас. “Надяваме се, че в бъдеще по-често да съобщаваме подобни новини. България се намира в уникална ситуация. Малко са местата по света, в които конкурентните телеком оператори доброволно подписват подобни споразумения, без да са задължени законово.”

Споразумението ще представлява анекс към договора за взаимно свързване, което променя цените съгласно цените на новото споразумение за взаимно свързване.

Като представител на алтернативните телеком компании в страната Сдружението за електронни комуникации съдейства за развитие на свободната конкуренция в телекомуникационния пазар и либерализация на сектора в страната.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.