download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Да си измислим домейн в стил Web 2.0

30.12.2006 15:54 (преди 17 години и 3 месеца) | stefankr | показана 2672 пъти Статистики
Три важни правила за измисляне на име на сайт в стил Web 2.0. Онлайн генератор на домейни.

Най-важното при създаването на на нов сайт е подчертаването на индивидуалността, неповторимостта, уникалността на творението. Разбира се, за де направи това, е нужна Идея, идея или поне мисъл, съдържа нещо оригинално. Добрата Идея е в основата на всеки успешен онлайн проект. Web 2.0 е въплъщение на принципа "simplify it" - просто даваме на потребителите да създадат сами съдържанието на сайта, а дизайнът трябва да може да се опише с една дума - "лек".

  • Първият принцип при създаване на един сайт в стил web 2.0 е, че идеята е първична, а името е вторично. Идеята на проекта трябва да съдържа доза оригиналност и да е интересна за определен кръг хора.
  • Втората стъпка е измисляне на име на сайта в стил Web 2.0. Най-напред трябва да изключим описателни наименования на домейни. DrinkingBeerOnEverest.com няма да е интересно, не е интересно, не звучи свежо. Домейн в стил Web 2.0 е дума, която не е в речника. Много лесно е да се намери такова име - просто трябва да се измисли. Например думата Google. Макар че вече може да го има в речниците...
  • Името в стил Web 2.0 трябва да е звучно, да се набива в съзнанието, да звучи различно. Например "Flicker" се изрича на един дъх, не можете да го откриете в речника, но предизвиква определени асоциации и образи в съзнанието.

  • Опитайте за измислите няколко домейни и после изберете подходящия. След това вижте не е ли заето, няма ли го в речниците, вижте в Google дали вече не се използва.

    За да си изберете подходящо име, можете да използвате и автоматичния генератор на Web 2.0 домейни на сайта HacksLash. Страницата сама ще въведе имена от вида base55, oggja, firebytes, cafe10, bubblecube, 26posts, stickydesigns, write7, tag33, life81, zoosti, homegroups, wikiblinks, blinks, trudreams... Помислете и над свои имена.

    Друга подобна възможност ви дават сайтовете Kira's Web Toolbox и MakeWords

    Източник: crystalcube-news.blogspot.com

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Вторник, 16.01.07, 19:14, anonymous:
      E,да ,идеята винаги е страхотно нещо,особено добрата идея.Впрочем думата google (гугъл) от отдавна я има и означава ,,най-голямото наименувано и писано число,съдържащо 100 нули след единицата".

    Платени препратки

    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.