download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Регистрацията на BG домейни най-после свободна

28.08.2008 20:41 (преди 15 години и 7 месеца) | krum | показана 4715 пъти Статистики
Регистър.БГ вече позволява регистрация на имена "без основание".

Регистър.БГ разшири възможностите за регистрация на домейни в областта от първо ниво .bg, като позволява регистрантите на свой риск да регистрират домейни без да предоставят основание за ползване на интернет името. За разрешаване на евентуални спорове между регистранти и заявители на домейни, Регистър.БГ създава Арбитражна комисия.
Тази дългоочаквана промяна ще направи .BG домейните много по-достъпни.
Още малко яснота по темата от г-н Даниел Калчев (източник: http://forums.bgdev.org):
"Най-напред да отбележа, че работата по новите правила е резултат от труда на целия екип на Регистър.БГ, както и на безброй консултации с външни експерти.

Написаното в някои медии, че "Регистър.БГ се отказва от тежките си условия за регистрация" по същество не е вярно. Процедурата на регистрация на имена, която Регистър.БГ има от години е това, към което повечето сериозни регистри по света бавно но сигурно отиват. В същото време, ние усъвършенствахме нашите правила за да могат да удовлетворят по-широк кръг потребители на интернет, като при това не ощетяват интересите на останалите.

По същество промяната в правилата е малка. Въвежда се понятието арбитраж, което до този момент регистърът на .BG не прилагаше. Арбитраж е възможен САМО за домейните, регистрирани в нарушение на действащите правила, и само в случаите в които не е следвана досегашната процедура за регистрация, изискваща предварително основание за избор/регистрация на името.

Това позволява на всеки да регистрира произволно избрано от него име стига да е уверен, че никой няма да има претенции към него през следващите 5 години, или ще вземе мерки да "подсигури" регистрацията си, преди да бъде подаден иск за арбитраж. Този модел е малко по-съвършен от действащия повсеместно UDRP, при който хората с парите винаги имат предимство."
РЕГИСТЪР.БГ ООД е организацията, на която е делегирано регистрирането на домейни в областта .bg и останалите допустими области (.a.bg; .b.bg; .c.bg и т.н.).
Новите Общи условия са публикувани на https://www.register.bg.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.