download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Codecademy - безплатен онлайн самоучител за JavaScript

23.08.2011 21:57 (преди 12 години и 7 месеца) | dulo | показана 3471 пъти Статистики
Преди няколко дни стартира интересният онлайн проект Codecademy за изучаване на JavaScript. Сайтът ще е полезен за начинаещи програмисти и е чудесно практическо допълнение към разнообразните учебници, справочници и други материали.

Още при началното посещение Ви се предлага първият елементарен урок - Вашето име във вид на текстова променлива, а след това обучението продължава по същия лесен начин, като след първите няколко урока започва да се появява съобщение, че за се запази Вашият прогрес е необходима регистрация, която е безплатна.
     Учебният процес е организиран много добре - най-лявата част от прозореца на браузъра изобразява какво е необходимо да се направи за изпълнението на задачата - например текстова променлива можете да създадете като напишете името си в кавички. Кодът се пише и редактира направо в браузъра, а след натискане на "Enter", Вашият код се изпълнява. Със стрелка нагоре или надолу можете да извикате вече набиран от Вас код. Процесът изобщо не е сложен и не е скучен. Включена е и социална съставка във вид на спечелени точки и купи, които се отразяват във Вашия профил и по този начин приятелите Ви могат да следят Вашия успех. Може би скоро ще започна да се организират и разнообразни конкурси за топ-кодери и рекордьори.
     За първите три дни сайтът привлича над 300 000 посетителя (отчитат се само тези, които са посетили сайта и са преминали един урок). Броят на завършените уроци през това време възлиза на около 2,1 милиона.

     Подробности: TechCrunch

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.