download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google ще плаща по $25 на потребители, съгласили се на официално следене в Интернет

09.02.2012 10:57 (преди 12 години и 1 месец) | dulo | показана 2629 пъти Статистики
Google и сега разполага с обширна база данни за всеки потребител, образувана от следенето на разнообразните запитвания посетени сайтове. Но не разполага с най-главното: точните лични характеристики на потребителя - имена, възраст, професия и други. Международните закони забраняват привързването на събраната информация към конкретен индивид. Събраните електронни досиета имат много по-голяма тежест, когато се отнасят до конкретни лица.
Това са причините Интернет гигантът да стартира експерименталната програма за следене Screenwise, за участието в която компанията е готова да заплаща.
     Същността е следната: всеки, който се съгласи да участва в програмата трябва да използва браузър Google Chrome с инсталирана приставка Screenwise. След регистрацията за участие в програмата, потребителят получава като подарък сертификат за Amazon със стойност от $5. След това, на всеки три месеца ще бъдат заплащани по още $5 за използване на плъгина. По този начин, за една година могат да бъдат получени $20, които с първоначалните $5 образуват общата сума от $25.
     

     В програмата Screenwise могат да участват потребители, навършили 13-годишна възраст и които притежават Google акаунт. Разбира се, те трябва да съобщят своите точни имена, възраст и друга информация, за да могат да бъдат профилирани от Google.
     За жителите на САЩ е в сила по-сложна версия на програмата, чрез която може да се спечели значително повече: $100 за регистрация и по $20 на месец, но в този случай е необходимо да инсталирате специалното устройство за прослушване и следене Screenwise Data Collector за записване на целия домашен трафик.

     Подобни програми за мониторинг не са нещо необичайно за Америка. В тях участват хиляди семейства. Някои инсталират следящи устройства в телевизора, за да могат телевизионните компании в реално време да получават статистика за посещаемостта на каналите и предаванията. Потребителите получават пари за участие в подобни изследвания.

     Подробности

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 09.02.12, 11:17, tegote:
    - баланса отива в акаунта ти на amazon.com (а българите от там не могат да пазаруват цивилизовано)
    - за американци е, с рутер на гугъла
  • Четвъртък, 09.02.12, 11:23, joniewalker:
    Имаше един виц за профсъюзното събрание - "Въжето ние ли да си го носим или ще ни го осигурят от профкомитета?". Нищо, нищо ново под слънцето.

    Всъщност - явно горното не е виц. За жалост!

  • Четвъртък, 09.02.12, 21:53, insecteater:
    Наистина от известно време насам глобално се опитва да се прокара максимата, че "всичко се купува с пари", но толкова нагло не мислех, че ще го срещна.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.