download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Firefox OS декларира превъзходство над Android в ниския клас

04.07.2013 14:04 (преди 10 години и 9 месеца) | spursy | показана 2132 пъти Статистики
Един от създателите на слабо популярната (засега?) платформа - Firefox OS, смята, че от Google вече са изпуснали момента да оптимизират продукта си.
Не е тайна, че Firefox OS е насочена най-вече и вероятно единствено към ниския клас мобилни устройства. Брендън Айх, който е един от създателите на платформата, твърди, че тя има все по-големи шансове да завземе сериозен дял от пазара на нискобюджетни устройства най-вече в развиващите се страни за сметка на големия играч Google и неговата система Android. В подкрепа на думите си Айх изтъква, че хардуерните партньори на Google в ниския клас изпитват сериозни трудности и продължават да използват вече застарялата версия Gingerbread. Това е така, защото Ice Cream Sandwich и по-новите версии на Android имат нужда от поне 1 GB RAM за да работят добре. Айх прогнозира, че през 2013г. и дори през следващата 2014г. ще продължат да се произвеждат устройства с Gingerbread, което би ощетило потребителите, осигурявайки им остаряла платформа без възможност за развитие. Специалистът допълва, че според него от Google са изпуснали момента в който са можели да олекотят системата им и за тях вече няма връщане назад.
Точно тук се намесва Firefox OS - слабо популярна система, но с амбиции да завземе нов пазарен дял. За незапознатите ще припомним, че Forefox OS представлява ултралека и достъпна мобилна платформа, която разчита на уеб езици и технологии. Когато се заговори за нея само преди няколко месеца, мнозинството анализатори и потребители не вярваха, че дори създателите от Mozilla ще се отнесат сериозно към този проект, но дали са грешили? Много бързо Firefox OS получи подкрепата на множество партньори от хардуерния бранш, сред които и един от големите играчи - Foxconn. Напълно очаквано всяка компания иска да завземе парче от пазарния дял по света, а в лицето на операционната система на Mozilla се вижда перфектния вариант за евтини устройства насочени към потребители с по-ограничени финансови възможности. Начинът, по който е създадена "Огнената лисица", й позволява да работи прилично на устройства дори с ARMv6 процесор и само 256MB RAM памет.
Можете да се запознаете и да тествате Firefox OS и на вашия персонален компютър, посредством популярния браузър Firefox. За целта си изтеглете и инсталирайте добавката Firefox OS Simulator.
Само времето ще покаже дали ще се наложили амбициозен проект като Firefox OS. Вие бихте ли си купили устройство, използващо тази система?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 07.07.13, 23:33, iceman_:
    "Firefox OS декларира превъзходство над Android в ниския клас."

    Ще видим ...

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.