download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

И от Mozilla обещаха удължена поддръжка за XP

30.10.2013 19:56 (преди 10 години и 5 месеца) | spursy | показана 1992 пъти Статистики
Използващите неостаряващата операционна система Windows XP няма да бъдат изоставени от Mozilla. Същевременно Firefox за Android излезе от бета стадий.

Както скоро ви съобщихме Популярният браузър Chrome ще получи удължена поддръжка за XP, поне година повече, след като Microsoft изоставят успешната си система. Сега стана ясно, че и създателите на другото голямо име при браузърите - Firefox, не смятат да предадат потребителите. Вероятно вече сте запознати, че през Април 2014 година от Microsoft ще спрат поддръжката на неостаряващата операционна система Windows XP, като по този начин ще обърнат гръб на стотици хиляди техни потребители, подтиквайки ги да преминат към по-горни версии на системата. На този етап обаче е повече от съмнително използващите XP да се вслушат в призива, а големи имена в технологичния свят като Google и Mozilla декларираха подкрепата си. И ако от Гугъл заявиха, че ще поддържат Chrome за XP поне година повече, то от Mozilla са още по-категорични, като просто казват, че нямат никакви намерения да прекратяват работата по Firefox за XP. Това определено е добра новина за много потребители, които ще могат поне частично да защитят компютрите си, чрез своевременно обновяване на браузъра. Имайки предвид, че най-често вируси и други вредители проникват в системите именно през браузърите, то актуална версия на "огнената лисица" би била неделима част от сигурността в интернет, дори след смъртта на XP.
От Mozilla дойде и още една приятна новина, свързана отново с Firefox. От компанията вярват, че вече браузърът им е достатъчно бърз, сигурен и стабилен във версията си предназначена за Android системи и затова може вече да излезе от бета стадия, в който беше. Версия 25 на Firefox за Android предлага на потребителите работа в изолирани сесии (режим гост), чрез които не е достъпна лична информация за използващия устройството. Също така има интелигентна система за блокиране на изскачащи прозорци и друго нежелано съдържание. От компанията се надяват потребителите да оценят предимствата на продукта им и да го предпочетат пред Chrome или вградения браузър на Android в по-стари версии на платформата.

Използвате ли Firefox под Windows XP? А под Android?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 30.10.13, 20:17, programings:
    Чудесна новина, въпреки, че спрях да ъпдейтвам лисицата от версия 19.0.2. Няма нищо в повече в новите версии, което да ме накара да обновя, а напротив - безскрупулно разваляне на браузъра с всяка следваща версия, ускорено излизаща без умисъл.
  • Четвъртък, 31.10.13, 00:02, soft-support:
    Не бих се съгласил. Firefox имаше известни проблеми при версии 20,21... изразяващи се най-вече в доста сериозна консумация на ресурсите на компютъра. При последните версии обаче ми се струва, че проекта се връща към правия път. Функционалността постепенно се разширява, подобрява се сигурността с постоянно закърпване на дупки и има стабилност при работата.
  • Четвъртък, 31.10.13, 01:13, karadzha:
    ” Не бих се съгласил. Firefox имаше известни проблеми при версии 20,21... изразяващи се най-вече в доста сериозна консумация на ресурсите на компютъра. При последните версии обаче ми се струва, че проекта се връща към правия път. Функционалността постепенно се разширява, подобрява се сигурността с постоянно закърпване на дупки и има стабилност при работата. „

    Ползвам Palemoon, който е по-лека модификация на Лисицата.
    Версия 20.4 работеше много по-добре от 24.1
    Фокса я го оправят до 30 версия, я не

  • Петък, 01.11.13, 14:09, soft-support:
    И Palemoon не е лош

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.