download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ще засили натиска да обновите към Windows 10

31.10.2015 18:53 (преди 8 години и 4 месеца) | spursy | показана 2286 пъти Статистики
Политиката за ъпдейтите към операционните системи ще бъде променена скоро.

От Майкрософт са решили да променят правилата за Windows Update, като по този начин повече потребители да преминат към последната им операционна система - Windows 10. Досега използващите Windows 7 или 8.1, можеха да резервират ъпгрейдa към 10. Занапред това вече няма да е нужно, защото миграцията ще може да се извърши през добре познатия центъра за обновления. Преди тази промяна да бъде обявена потребителите на Windows 7 и 8 получаваха ъпдейти, които имаха за цел да предразположат техните системи за ъпгрейд към 10, но те не бяха задължителни и по подразбиране не са маркирани за изтегляне. Скоро обаче от Microsoft ще направят така, че обновленията свързани с Windows 10 ще станат "ъпдейти по избор" в Windows Update при 7 и 8.1. Още от началото на следващата година, софтуерният гигант ще засили максимално натиска върху потребителите, като ъпдейтите свързани с 10 ще станат "препоръчителни". Това означава, че ако настройките на Windows Update са автоматични (както е по подразбиране), то Windows 10 автоматично ще се свали и ще предложи да се стартира инсталирането му, без потребителят изобщо да възнамерява да предприема такава миграция.
Вече е ставало дума, че Windows 10 се сваля на компютъра ви дори да не го искате, а очевидно занапред това ще става още по-настоятелно. Потребителите, които са ъпгрейднали към 10, но тя не има харесва, ще имат точно един месец възможност да се върнат към предходен Windows.
Към момента Windows 10 е инсталирана на 120 милиона компютъра по света, но явно тези резултати не се харесват на Microsoft. Затова вероятно са и предприети тези стъпки в промяна на политиката на Windows Update, целящи много потребители да бъдат подканени автоматично да заменят сегашната си Windows система. Майкрософт се надяват новата им ОС да бъде инсталирана на поне един милиард устройства в бъдеще. Помислено е и за потребители, които използват пиратски копия на Windows 7 и 8.1. При ъпгрейд към 10 те ще имат възможност само на един клик да си закупят легален лиценз от магазина Windows Store.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Неделя, 10.04.16, 14:29, soft-support:
    Правих чиста инсталация и имам оригинален лицензен ключ,но не можа да протече инсталацията за да ми го поиска дори.
    А друг лаптоп се инсталира и по-късно я активирах.Но на моя не иска,излязоха ми вертикални цветни линии.

    Вероятна несъвместимост с хардуера и по-конкретно видеото.

  • Неделя, 10.04.16, 14:30, океан:
    Правих чиста инсталация и имам оригинален лицензен ключ,но не можа да протече инсталацията за да ми го поиска дори.
    А друг лаптоп се инсталира и по-късно я активирах.Но на моя не иска,излязоха ми вертикални цветни линии.
    До колкото разбирам си се мъчил с един ключ да активираш на две мащини. Те не дават така освен да е платено за две машини.
  • Неделя, 10.04.16, 14:44, realen_:
    ” До колкото разбирам си се мъчил с един ключ да активираш на две мащини. Те не дават така освен да е платено за две машини. „
    Закупих си Windows 10 оригинален от Технополис и съм активирал само единия си лаптоп.
  • Неделя, 10.04.16, 14:45, realen_:
    ” Вероятна несъвместимост с хардуера и по-конкретно видеото. „
    Благодаря, може и така да е !
  • Неделя, 10.04.16, 20:49, vdamianov:
    Благодаря, може и така да е !
    Преди самия ъпгрейд на десятката Майкрософт играят водевила, наречен свободен пазар, свободен избор, демокрация и толеранция, и произвеждат на килограм стогодишни гаранции, че машината е готова от раз за ъпгрейд, и за друго, освен за десятка, не става и не върви. След като щастливият масов потребител завърши ъпгрейда и слънцето мощно огрява хоризонта, минава известно време, и се започва с циганиите. Първо без предупреждение се блокират и излизат извън строя програми с кракове, при това не е задължително дори да са от майкрософт. После излизат от строя програми за оптимизация и фина настройка, после идва ред на всички драйвери, които потребителят е имал неблагоразумието да изтегли или да ъпдейтне без разрешението на уиндоуз-10, и най- накрая се появява надпис- вашият уиндоуз е нелицензиран, вие сте жертва на хакери, моля платете, за да продължите да се наслаждавате на великата ни десятка. Платете, за да откраднем ресурсите на собствения ви компютър, платете, за да бъдете шпионирани, платете, за да станете част от робите, вярващи, че са свободни.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.