download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Нови заплахи за потребителите на Android

15.11.2015 21:29 (преди 8 години и 5 месеца) | spursy | показана 2016 пъти Статистики
Внимавайте какви устройства купувате и какви интернет страници посещавате.

Броят на потребителите, използващи Android операционна система, постоянно нараства. Това не е случайно, все пак мнозинството мобилни телефони и таблети са именно под нейно управление. Експерти предупреждават за нови заплахи, които не са за подценяване.
Една от тях е свързана с браузъра Chrome за Android. Тя е особено опасна, защото може да порази всички устройства под Android, независимо от версията им. Също така може да бъде изпълнена много лесно. Достатъчно е потребителят да посети уеб сайт, който съдържа конкретен заразен код. Само това невинно действие е достатъчно недоброжелател да получи пълен контрол над устройството на потребителя. Тази лесна за използване дупка в браузъра е станала възможна посредством JavaScript v8. Google са запознати с уязвимостта и се надяваме скоро да пуснат кръпка за нея.

Друг тревожен сигнал посочва, че различни китайски таблети предлагани на ниски крайни цени идват с предварително инсталиран малуер. Мнозинството от тях дори нямат марка, а някои се предлагат под "брандове" като: SoftWinners, Advance, Rockchip, Joinet, SW, WonderMedia, RDA, Freeman, Killer и други. Таблетите са се продавали в Amazon, но вероятно и различни по-малки локални магазини са се заредили с бройки за продажба на изгодни цени. Предварително добавената зараза е дълбоко вградена в операционната система и дори след премахването при рестарт на устройството, отново се самозарежда. Действията й са изключително досадни и се изразяват в постоянно изскачащи прозорци с реклама, замяна на тапета на десктопа с реклама, променя домашната страница на браузъра и пренасочване към интернет адреси, които не са посочвани от потребителя. Малуерът деинсталира и премахва всяка антивирусна програма, която засече на устройството, без потребителят да разбира за това. Повече информация може да намерите на следната страница. На същия адрес има и инструкции за премахване на заразата, ако сте "щастлив" собственик на таблет дошъл с нея. Няма данни някоя от установените фалшиви марки устройства да е била внесена в България засега. И все пак внимавайте какви устройства купувате и имайте предвид, че понякога много евтиното излиза скъпо.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.