download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Apple ще бъдат съдени за "Грешка 53"

13.02.2016 03:04 (преди 8 години и 2 месеца) | spursy | показана 2097 пъти Статистики
Според адвокати компанията умишлено кара потребителите да използват по-скъпи сервизи и трябва да плати млн. долари обезщетение, както и да премахне станалата известна грешка.

Скоро ви информирахме, че iPhone 6 бива блокиран ако го ремонтирате с неоригинални компоненти. Явно находчива американска адвокатска кантора от Сиатъл е решила да съди Apple за това, че лишава хиляди потребители от възможност да използват телефоните си. Кантората носи названието PCVA и адвокатите й са убедени, че Apple нарочно кара потребителите да използват нейните сервизи, които са по-скъпи от външните. Затова от PCVA ще искат обезщетение на стойност поне 5 млн. долара, както и Apple да пусне софтуерен ъпдейт, който ще премахне забраните за ремонт във външни сервизи. От кантората казват, че ще представляват всички засегнати потребители безплатно в евентуалното съдебно дело.
От своя страна Apple твърдят, че правят това единствено за защита на сигурността на телефона и потребителите. Скенера за пръстови отпечатъци Touch ID съхранява информацията в компонент наречен Secure Enclave, като използването на неофициални части може да доведе до кражба на пръстовия отпечатък. Само официален сервиз партньор на Apple може да ревалидира връзката между Touch ID и Enclave, като по този начин се избягва "Грешка 53". Apple са твърдо убедени, че има нужда от контрол на частите, защото Touch ID се използва за сигурни плащания чрез Apple Pay и покупка на приложения от App Store и само така може да се избегнат злоупотреби. От компанията призовават всички потребите засегнатите от "Error 53" да се свържат с отдела за обслужване на клиенти, за да се намери решение на проблема. Явно това обаче, няма да ги предпази от задаващото се съдебно дело.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.