download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Foxconn купува Sharp

25.02.2016 17:48 (преди 8 години и 1 месец) | spursy | показана 1704 пъти Статистики
Японската компания реши да приеме офертата на стойност 6,2 млрд. долара
По последна информация днес бордът на директорите на японската компанията Sharp е приел офертата на Foxconn. Foxconn е един от най-големите и реномирани хардуерни производители в света. Той е и основен партньор на Apple за джаджите им. Сделката е на стойност 6,2 млрд. долара, но не сумата е най-интересното в случая. С този ход Sharp ще стане първият голям производител на електроника от Япония, който e собственост на чужд инвеститор. Друг кандидат за компанията беше японският правителствен фонд Innovation Network Corp. of Japan, но неговата оферта беше значително по-ниска – около 2,67 млрд. долара плюс кредитна линия от 1,8 млрд. долара. Явно това неизбежно е довело до приемане на офертата отправена от тайванската компания.
Все пак има още няколко етапа, за да се извърши покупката. Първо бордът на директорите на Foxconn също трябва да одобри поглъщането, като се очаква това да стане утре. След това сделката трябва да бъде одобрена от японските регулатори. Това може да е по-труден процес, защото според някои анализатори Sharp трябва да остане японска собственост. Други противници на това придобиване изтъкват, че са възможни конфликти на интереси при Sharp и Foxconn.
Според запознати Foxconn прибягват до тази сделка, защото искат да използват развитата технология за дисплеи на Sharp. Към момента Samsung и LG доминират в този клас, като осигуряват производството за редица водещи брандове.
Ако сделката стане факт, Apple със сигурност ще са доволни, защото няма да се налага да разчитат единствено на Samsung за OLED екрани. Според някои слухове в новото поколение iPhone ще се използват именно панели от Sharp.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.