download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft продаде Nokia

18.05.2016 18:36 (преди 7 години и 11 месеца) | spursy | показана 1495 пъти Статистики
След по-малко от три години емблематичната компания ще има нов собственик и ще се завърне на пазара с мобилни телефони и таблети.
В края на 2013 г. Microsoft придоби бизнеса с мобилни устройства и услуги на Nokia за сумата от над 5 млрд. долара. Ето, че сега софтуерният гигант реши да продаде бизнеса с мобилни телефони заедно с правата за бранда Nokia. Новите собственици са FIH Mobile (дъщерно дружество на технологичния гигант Foxconn) и новосъздадената финландска компания HMD Global. Сделката е оценена на 350 милиона долара, като в нея влиза и завода на Microsoft във Виетнам.
Очаква се новите собственици да инвестират около 500 млн. долара в следващите три години. По-интересно е, че Nokia вече потвърди, че планира отново да навлезе на пазара с мобилни телефони и таблети. Нещо което Майкрософт бяха преустановили докато бяха собственици. Разбира се, това не означава, че Nokia отново ще започне да произвежда мобилни телефони, а просто FIH Mobile ще прави това, но използвайки добре познатата марка Nokia, за да се наложи на световните пазари. След като производството се поема от FIH Mobile, то HMD Global ще се занимава с разработката, маркетинга и продажбите. От своя страна Nokia получава място в борда на директорите на HMD Global, за да съблюдава качеството на смартфоните с нейната марка.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.