download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вече ще може да отказваме по-лесно обновление до Windows 10

30.06.2016 02:25 (преди 7 години и 9 месеца) | spursy | показана 1307 пъти Статистики
Microsoft явно са решили да намалят натиска над потребителите след загубено дело и последвалите санкции.
Много пъти е ставало дума за изключително агресивната и натрапчива политика на Майкрософт, подтикваща потребителите да обновят сегашната си Windows система към последния й вариант, а именно - 10. Въпреки че потребители намираха начин да откажат подобен преход, то софтуерният гигант ставаше все по настъпателен, като се стигна до момента, в който потребителят нямаше право да откаже миграция към Windows 10, а само трябваше да потвърди дали това да стане веднага или след няколко часа. Абсурдно беше и че при затваряне на нежелания прозорец за обновяване, вместо той да изчезне започваше директна инсталация на новата ОС.
Е, всички тези неприятни моменти скоро би трябвало да останат в миналото. Microsoft съобщиха, че възнамеряват да променят програмния прозорец предлагащ обновяване, като дори ще се добави възможност за отказ.
Този рязък завой и смекчаване на агресивната политика на Майкрософт не е случаен. Корпорацията наскоро изгуби дело заведено от американска потребителка. Завелата дело дама се е оплакала, че без да бъде уведомена, компютърът й автоматично е предприел обновяване до Windows 10. Машината се е използвала и за бизнес цели в туристическата агенция на ищеца, а след самоволното обновяване е започнала да увисва и да работи нестабилно. Съдът е удовлетворил иска, като е наредил Microsoft да изплати компенсация в размер на 10 хиляди долара, за пропуснати ползи и за закупуване на нов компютър. Явно от софтуерния гигант са сметнали, че само биха изгубили допълнителни средства при обжалване и веднага са се съгласили да платят глобата.
Microsoft казват, че новият прозорец, предлагащ обновяване ще стане факт до дни и е в следствие на потребителските отзиви, че досегашният е пораждал объркване. Също така напомнят, че има осигурена безплатна техническа поддръжка за всеки потребител имащ проблеми при обновяването до Windows 10.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 03.07.16, 19:33, iceman_:
    Ще видим ...

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.