download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Рутер на 11 години продължава да носи милиони на Linksys

24.07.2016 19:13 (преди 7 години и 8 месеца) | spursy | показана 1600 пъти Статистики
От техническа гледна точка това е повече от странно, но явно понякога популярността и лесното потребителско разпознаване са достатъчни.

Живеем във времена в които електрониката се развива с бързи темпове и потребителите често сменят хардуера си не защото вече не работи, а защото искат да използват по-нов, функционален и по-добър вариант. Винаги има изключения обаче. Сигурно ще ви учуди, че Linksys продължават да печелят милиони долари от стар модел рутер пуснат на пазара през далечната 2005 година? Става дума за WRT54GL, който вероятно е един от най-разпознаваемите модели в света и дори да не сте притежавали такъв, вероятно сте го виждали. Вероятно именно популярността на този модел е направила така, че интересът към него да не спира и той все още да се произвежда.
От техническа гледна точка, това е повече от странно. WRT54GL използва античния стандарт 802.11g, работи в пренаселената честота 2.4GHz и осигурява скорост на трансфер до 54Mbps. В момента на пазара има нови варианти безжични рутери, които са със значително по-добри параметри и на по-ниска цена. Въпреки това търсенето на WRT54GL не спира, а Linksys ще продължат да го произвеждат без да правят промени в дизайна или характеристиките, докато този интерес не изчезне. Любопитно е, че от дебюта на серията WRT54G преди 14 години са продадени над 31 милиона бройки, но в момента се произвежда само WRT54GL.
Въпреки слабите характеристики на популярното устройство, Linksys продължава да го поддържа софтуерно с периодични ъпдейти. Също така WRT54GL може да бъде използван с друг софтуер с отворен код като DD-WRT и OpenWrt, което разширява възможностите му.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 26.07.16, 13:06, soft-support:
    На мен би ми било интересно, каква бройка от този модел се продава на година в световен мащаб. Иначе преди, доста бройки са минали през ръцете ми за настройка, но в последно време не съм попадал на такъв. Нормално хората да търсят нещо по-малко на размер, поддържащо новите стандарти и работещо по-добре. Е явно не всички

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.