download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HP принтери масово спират да работят с неоригинални мастила

19.09.2016 16:25 (преди 7 години и 6 месеца) | spursy | показана 2023 пъти Статистики
Хитър ход от страна на HP, който ще принуди хиляди хора да купят нови скъпи мастилници, вместо да презаредят сегашните си.
HP са една от най-разпространените марки принтери в света, но голям процент от потребителите й са били неприятно изненадани в началото на миналата седмица. В интернет се появиха множество сигнали от ядосани потребители, които са установили, че техните мастилено-струйните принтери внезапно са спрели да работят, визуализирайки съобщение за грешка. Много странен е бил факта, че тези сигнали са започнали да се появяват по едно и също време по целия свят в началото на миналата седмица 12 и 13-ти септември.

Оказва се, че всичко е вследствие на обновяване на версията на фърмуера. HP са пуснали нова версия firmware на 12 март, която блокира работата на старите версии на смарт-чипа използван в старите касети. Така принтерите започват да разпознава само новите версии на този чип, а всички стари касети със стар чип, които обикновено се пълнят наново с мастило, вече не се разпознават.
Трябва да се отчете хитрия начин, по който HP са действали. Въпреки че ъпдейтът е бил пуснат през март месец, то действието му е стартирано чак през септември. Ако новият firmware веднага блокираше работата на принтерите, това щеше бързо да се разчуе и потребителите да не обновяват устройствата си. Затова от HP са изчакали половин година фърмуерът да се разпространи на хиляди устройства без да им пречи, а сега едновременно всичките се оказват блокирани. Потребителите засегнати от това вече не могат да използват евтино презаредени мастилници и са принудени да си купят скъпи нови.

Засегнатите от обновения firmware принтери са:
HP Officejet Pro 8610, HP Officejet Pro 8615, HP Officejet Pro 8620, HP Officejet Pro 8625, HP Officejet Pro 8630, HP Officejet Pro 6230 ePrinter, HP Officejet Pro 6830 e-All-in-One Printer, HP Officejet Pro 6835 e-All-in-One Printer, HP Officejet 6812 e-All-in-One Printer, HP Officejet 6815 e-All-in-One Printer.

Ако използвате някой от тези модели, но още не сте обновили фърмуера, според експерти е препоръчително да не го правите, особено ако презареждате "нелегално" касетите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 20.09.16, 10:55, iceman_:
    Харакири си правят за нова година.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.