download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Гаф на холандската полиция облагодетелства Microsoft

21.03.2017 14:48 (преди 7 години) | spursy | показана 1119 пъти Статистики
Холандските власти са платили огромна сума за лицензи за Microsoft Office без да им трябват. Германските им колеги са си закупили смартфони с Windows.

Холандската полиция е допуснала голяма административна грешка, която ще им коства близо 3 млн. евро. Сериозната сума е била похарчена за лицензи за пакета Microsoft Office, които не са били нужни на органите на реда. Когато осъзнали, че са закупили 13 656 лиценза за офис пакета на Microsoft, полицаите поискали тази покупка да бъде анулирана, а платените вече пари да бъдат върнати. Microsoft отказали, което довело до завеждане на дело от страна на полицията. Съдът обаче отсъди в полза на Microsoft, като счита, че липсва законово основание за изискваната от полицията корекция, а Майкрософт не е задължена да се съгласи, въпреки че голямата част от лицензите не са активирани. Така холандската полиция не само няма да може да си върне трите милиона евро, а ще трябва да заплати и още 10 000 евро разноски по делото.
Германските им колеги също допринасят за добрите финансови резултати на Microsoft. Полицията в Хамбург е закупила 900 смартфона Lumia на обща сума от 100 хиляди евро. Органите на реда вярват, че това ще повиши ефективността на работата им. Въпреки, че Windows 10 Mobile не успява да стане много популярна платформа сред потребителите и пазарния й дял е нисък, явно държавните учреждения са редовен клиент на продуктите на Microsoft.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 21.03.17, 20:14, nacho_:
    За глупостта граници няма !

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.