download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Monsanto плащали на Google, за да потулват негативи срещу дейността им

14.08.2019 15:37 (преди 4 години и 7 месеца) | spursy | показана 793 пъти Статистики
Явно срещу заплащане Google нямат проблеми да помогнат на всяка компания да поддържа по-добър имидж и да потискат критиците й.
Monsanto е една от най-големите компании в света, занимаваща се с биотехнологии. Основната дейност е в селскостопанската продукция с генетично модифицирани семена на царевица, соя, памук и др. Различни дейностите на компанията често биват атакувани от организации, журналисти и учени, като вредни.
Сега изтече информация, че Monsanto са плащали на интернет гиганта Google, за да ограничават негативни мнения срещу себе си и да поддържат по-добър имидж. Срещу заплащане при използване на Google търсачката се излизали препоръчителни резултати в търсенето, които поставят под съмнение и критикуват твърдения, че продукти на Monsanto може да са опасни. Но това не е всичко. Monsanto са използвали услугите на SEO експерти (специалисти по оптимизиране на търсачки), за да позиционират на челни места опровергавания на всякакви твърдения, че химическите им продукти може да са вредни. Също така са изтъквали мнения на съмишленици, които твърдят, че всичко е безопасно. Критиците на Monsanto са били заклеймявани, като радикални активисти или хора, работещи за чужди или собствени финансови облаги.
Дискредитирането на работата на критиците на Monsanto нямаше да бъде така успешно без помощта на Google и това е най-притеснителното. Явно срещу заплащане всяка мощно финансова компания, може да потиска критиките и да си създава добър имидж.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.