download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

DiskCryptor 1.1.846.118


Защитава сигурно дисковете, криптира и сектора за първоначално зареждане


Изтегли (979 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ntldr
Лиценз: Open Source
ОС: Windows All 
Големина: 979 KB
Обновен на: 17.11.2015 от stefankr
5827 показвания, 72 сваляния  Статистики


Публикации в списанието

ВерсияБрой ВерсияБрой
0.5 CD 01/2009
0.6a CD 6-2009
0.7 CD 7-2009
0.8 CD 9-2009

DiskCryptor е софтуер с отворен код, предназначен за защита чрез криптиране на дисковите дялове. Приложението гарантира висока сигурност, като криптира дори и партишъните за зареждане на системата. Друга отличителна характеристика на DiskCryptor е съвместимостта на криптиращия формат с TrueCrypt. Това означава, че потребителят може да отваря криптирани дялове с TrueCrypt. Програмата позволява отваряне на криптирани партишъни от възстановяващо CD, което е решение при по-сериозен проблем в системата.
 Продуктът първоначално е бил предназначен да замени комерсиалните криптиращи дисковете програми като DriveCrypt Plus Pack и PGP Whole Disk Encryption, програмата използва AES-256 в LRW режим за извършване на криптиране.
 ВАЖНО! ! ! C излизането на версия 0,5 проектът изоставя съвместимостта с TrueCrypt и предишни версии на DiskCryptor, защото това ще породи редица други проблеми занапред.
 НОВОВЪВЕДЕНИЯ: Добавена е възможност за CD криптиране, поддръжка на exFAT файлов формат, осъвместяване с Windows 7 и ред други, който може да видите от Changelog-а при нас.

 На Vista x64 и Win2008 x64 е бил въведен Driver Signature от "Майкрософт" за предотвратяване на писане и разпространение на свободния софтуер за тези системи. За да стартирате DiskCryptor на тези операционни системи, трябва да натиснете F8 по време на зареждане и да изберете елемент "Disable driver signature eforcement", но проблемът ще бъде решен скоро.
 За пълното премахване на програмата, трябва да изберете меню «File-> Uninstall Driver», отделяте dcrypt.exe и рестартирате системата. Ако системата ви е криптирана, премахването на програмата става недостъпно и ще трябва наново да разшифровате.
 За повече информация четете ТУК.


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.