download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Balabolka 2.15.0.852


Чете на глас текстове на чужд език


Изтегли (21966 KB)Readme Changelog

Визитна картичка на програмата

Автор: LexIMoSoft (Ilya Morozov)
Лиценз: Freeware
ОС: Windows XP/Vista/7/8/10 
Големина: 21966 KB
Обновен на: 11.08.2023 от stefankr
21461 показвания, 995 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Govorilka 2.22
yRead 3.4.5.1
Моя говорушка 8.7

Публикации в списанието

ВерсияБрой ВерсияБрой
1.26.0.400 CD 6-2009
 
Highslide JS

Програмата Balabolka чете на глас текстове на чужд език, използвайки гласовите синтезатори, които са инсталирани в компютъра ви. Възпроизвеждането на речта се контролира чрез стандартни бутони, подобни на тези, които са ни познати от всеки плеър (старт, стоп, управлява се скоростта на четене). Възможно е четене на текст в клипборда или на съдържанието на DOC, RTF, PDF, FB2 и HTML файлове, да се произнася въвеждания от клавиатурата текст, да се проверява правописа, да се разделя текстовия файл на няколко по-малки, както и да се сравни съдържанието на два файла. Премахват се всички знаци за пренасяне на думи, за да бъде четенето по-гладко. Текстът може да бъде съхранен като аудиофайл във формат WAV, MP3, OGG и WMA. Така можете да имате чудесна аудиокнига, която да слушате по време на път, например.

От сайта на програмата можете да си изтеглите безплатно гласове за американски или британски английски, холандски, френски, немски, италиански, японски, корейски, португалски, руски, украински и испански.


Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Понеделник, 26.12.11, 09:43, anonymous:
    ” Може ли линк за Български и Испански език или поне къде да ги търся? „

    БГ

  • Вторник, 27.12.11, 00:55, anonymous:
    Благодаря за линка ,но това е друга програма ,пък не ми се иска да инсталирам две програма.Искаше ми се да инсталирам самия глас на компа,какъвто е по горния линк.
  • Вторник, 27.12.11, 09:28, anonymous:
    ” Благодаря за линка ,но това е друга програма ,пък не ми се иска да инсталирам две програма.Искаше ми се да инсталирам самия глас на компа,какъвто е по горния линк. „

    Това не е друга програма а самия глас. В комплект върви с програма за четене но можеш да не я използваш.

  • Вторник, 27.12.11, 10:49, tegote:
    Имаше един сайт, бях попаднал на него преди 3 седмици, където разказваха български приказки на глас. Беше интегрирана SpeechLab, която конвертираше онлайн текстовете и се чуваше от някакъв флаш гласът на Гергана. Беше много сладко, нищо че малко бавно четеше. Все едно си с жена, която ти прави компания да ти чете приказки за лека нощ. Но кой беше този сайт, не мога вече да го открия? Със сигурност обаче съм виждал новинарски такъв! Възможно е да съм слушал него, а не някакви приказки. Но сладкодумната "Гергана" ме отнесе с хубавата си интонация. Малко пресилено, но си вършеше перфектно работата. Никой ли не знае такъв сайт с интегрираната програма?

    ГЕРГАНА
    ГЕРГАНА

  • Сряда, 21.06.17, 22:49, mel90:
    NVDA+ Gergana.
    Това е програма с българският глас. Ако инсталирате само Гергана, може да направите този глас да ви чете българският текст. Робот е, дикцията може и да не ви хареса. Има нов глас на Ирина, но той вече е платен 60 лева мисля, че беше. nvda + gergana ги има в този сайт, аз съм ги качил. Дори чрец тази програма не ви е нужна балаболката, защото може да я накарате целият уърдовски документ да ви го прочете. За повече подробности, просто я потърсете и там има информация за самата програма.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.