download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

WordPad 1.0


Текстов редактор


Изтегли (2900 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК - НИКОЛА ЖЕЧКОВ
Лиценз: Open Source
ОС: Windows All 
Големина: 2900 KB
Обновен на: 02.05.2007 от electric_cc
23165 показвания, 1905 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Delphad 1.10.5
NotePro 4.7.4
Squall Pro 2.0

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Понеже има доста писани мнения, че Visual Basic не е добър за сериозни програми, независимо от факта, че според някои изследвания 80 процента от програмистите по света го ползват, реших да представя един прост редактор написан на Visual Basic 6.0. Редакторът е предназначен основно за вграждане в потребителски програми за формиране и редактиране на документи. Въпреки непретенциозността си той има почти всички функции на редактора на Microsoft, като в някои отношения смятам, че го превъзхожда. Например има процедури за конвертиране от ДОС към Windows и обратно, от Print Preview може да се печата текущата страница и др.
Редакторът използва SDI форма, понеже е предназначен за вграждане, но ако се използва MDI може да се превърне в нормален текстов редактор. Това едва ли си заслужава труда, като се има предвид, че има публикувани доста превъзходни редактори.
Добавен е един бутон [Пример], който илюстрира формирането на текст и графика и който програмистите могат да махнат, ако решат да ползват редактора за свои нужди. В процедурата, управлявана от този бутон може да се види как да се използват възможностите на редактора при формиране на документи.
Надявам се този редактор да бъде полезен на програмистите, използващи Visual Basic и най-вече на студентите при подготовката на дипломни работи. В ZIP файла се намира сорс кода на програмата както и компилиран работещ вариант. Възможно е да има проблем с кирилизацията на шрифтовете при Windows 95 и 98. Файлът Package.zip съдържа пакет за инсталиране в случай, че на РС-то липсват необходимите библиотеки.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 12.06.07, 10:31, boy4o:
    Цитат
    ” тия, които ми преинсталираха pc са ми турили тая програма, сега си намерих MS офис пакет, ама не знам как да махна тази програма, моля за помощ. текстовите ми файлове са ужас. „
    Преди да я махаш първо се увери дали не става дума за програмата Word Pad, която си е част от Windows и, затова, може да си докараш неприятности с махането й.
  • Петък, 16.11.07, 14:27, anonymous:
    На мен много ми харесва програмата Wordpad.Но може ли да помоля някой да качи някоя по-нова версия,моля ви се.И да ми прати имейл,когато качи.sladkata_beti_@abv.bg.Така ми е мейла
  • Петък, 16.11.07, 14:46, cb-eh:
    ся wordpad е текстов редактор като notepad тоест за текстобработка не е като уорда но пък има най-различни настройки които го отличава от notepad може да се кажа че wordpada e олекотената версия на word но не може да прави таблици обикновени или тия за ексел и мисля че notepad е доста оскъден спряпо wordpad
    Тука има един wordpad WordPadама не знам дали е нов
  • Събота, 17.11.07, 16:46, electric_cc:
    Идеята на тази публикация не е редакторът да се ползва като такъв, а да се ползва като модул в програми, където е необходимо да се правят добре оформени отчети с текст и графика, а също така като идейно помагало за начинаещи програмисти. Надявам се поне това да е така и публикуваният сорс-код да послужи за тази цел.
  • Сряда, 14.01.09, 19:58, anonymous:
    za6to mi dava грешка component'RICHTX32.OCX'or one of its dependencies not correctly registered:a file is missing or invalid?

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.