download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Рента (portable) 4.102


В помощ на фирми, обработващи земеделски земи


Изтегли (12320 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК
Лиценз: Demo
ОС: Windows XP/Vista/7 
Големина: 12320 KB
Обновен на: 28.10.2011 от electric_cc
16675 показвания, 695 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

АГРО ОФИС 2.0.1400
ФАКТУРИ 2020 - 01.01.2020
ЗАПЛАТИ (portable) 8.5.45

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Тази програма не се нуждае от правата на системния администратор за да се инсталира и не записва нищо в системния регистър. Достатъчно е да се разкомпресира на някой от дисковете, където ще създаде папка и е готова за работа. При копиране на флашка тя ще продължи да работи. Единственото изискване на операционната система е да е XP SP2 или следваща и може да работи както на 32, така и на 64 битова машини.
    Този продукт е предназначен да съхранява и обработва информацията, свързана с обработката на земеделските земи: списък на лицата, предоставили земи за обработка, внесени земи, масиви, парцели, лично ползване, получени натури, внесени и получени суми, рента, дивидент и др. Поддържа лична картотека с адреси, телефони, документи за земята и дяловия капитал. Може да се води картотека на скиците за парцелите от сканиран чертеж или снимка.
    Земите се отчитат по землища. Парцелите се водят по ЕКАТТЕ, номер на масив и номер на парцел. Файловете за всяка отчетна година са самостоятелни и достъпни по всяко време. ЕКАТТЕ се четат от Анкетната карта, затова е необходимо тя да се посочи още при създаване на базата. Номерата на масивите и парцелите могат да бъдат три цифрени или четири цифрени. Номерът на имота се получава след сливането на номера на масива и номера на парцела. Например 001001 или 00010001.
    Изчислява рента, дивидент, лимит за земи и натури според внесената земя, дяловия капитал или смесено. Печата подробни фишове за личния резултат, общи справки за фирмата, справка за дължимия данък, списъци за рента, дивидент и натури, касов отчет за внесените и изплатени суми от дата до дата.
    Програмата е разработена през 1993 г. под DOS, по късно е преработена под Windows, непрекъснато се разширява и има следните възможности:
- Подготвя списък на лицата, имащи отношения с фирмата. Поддържат се и наследници, като първо се посочват в общия списък, а после се маркират в картона на лицето, като се използва бутонът [Наследници].
- Подготвя списък на земите на всяко лице, съгласно изискванията на земеделските служби с отделни полета за обработваема и необработваема земя. За всеки парцел има поле за цена на рентата, което позволява заплащане според всеки договор.
- Показва се и таблица, в която се вижда рекапитулация на земите по категории и може да се посочва за всяка категория коефициент за приравняване, тъй като крайният резултат се изчислява на база приравнената земя.
- Предвидена е възможност за общо въвеждане цената на рентата: за фирмата, за отделно звено, землище или по вид договор.
- За по-добра информираност има възможност към всеки парцел да се добави скица, която може да се разглежда и разпечатва на принтер.
- Поддържат се няколко вида договори, които се попълват автоматично от вградения Wordpad, като операторът може да си направи свои, използвайки специален бутон за вмъкване на кодове, които редакторът изпълнява.
- Поддържат се таблици за лично ползване, натури, начисления и удръжки, суми от минали години. Където е необходимо има процедури за автоматично начисляване в зависимост от внесената земя, капитал или смесено.
- Земеделските кооперации, които имат дялов капитал могат да следят движението на капитала, да начисляват дивидент и да отпечатват “Книга на кооператора”.
- От всяка таблица може да се извиква персонален фиш, на който се виждат подробности за земите, капитала, личното ползване, начислени суми и суми от минали години. От фиша може да се извика форма за управление отпечатването на личния фиш. Фишът има всички атрибути, които го правят документ, доказващ получаването на сумата, както е при фактурите. Освен това може да се разпечата Разходен ордер, Нареждане за кредитен превод, Пощенски запис или Списък върху дискета или флашка и Нареждане за масово плащане, като всички документи се попълват автоматично, а дискетата може да се подготвя във формат по изискванията на 13 от най-известните банки.
- В края на работния ден може да се прави касов отчет за приходите и разходите на касата.
- Изготвят се над 40 вида справки, които могат да се разпечатват на хартия или да се генерират в EXCEL, като най-важните са Анкетна карта, Декларация по чл.69, 70 и 73, както и различни видове списъци.
- Освен тях има и 14 вида проверки за пропуснати или неправилно попълнени данни.
- Програмата поддържа архивиране и възстановаване от архив на произволен носител.
- При токови удари и повреди, макар че това е доста рядък случай може да се използват вградените средства за ремонт на базите както е при Microsoft Access.
     Може да се активира многофирмен вариант. Работи и в мрежа.

Ограничения: 3 месеца гратисен период


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 05.10.08, 17:19, icenceto_91:
    prati na icenceto_91@abv.bg trqbva mi speshno blagodarq predvaritelno
  • Неделя, 30.11.08, 16:57, anonymous:
    изпратете ми ключа моля ви на адрес roksimm@abv.bg
  • Събота, 31.01.09, 19:20, anonymous:
    Еми нали имаше 3 месечен гратисен период
    аз пращах смс-и и пак не става.Продават си само блокуците тука.:Д
  • Четвъртък, 26.02.09, 18:12, dreamskill:
    ” Еми нали имаше 3 месечен гратисен период
    аз пращах смс-и и пак не става.Продават си само блокуците тука.:Д „
    Ъхххх...като си пратил/а смс за сайта download.bg,не означава ,че ще имаш ключ за програмата.Толкова ли сте неграмотен/а,че не можете да прочетете това
  • Четвъртък, 26.02.09, 19:52, electric_cc:
    Тук на тази страница, има достатъчно информация къде се намира сайтът, откъдето е представен продуктът. Отивате в най-горното поле и записвате http://www. + името на сайта и дърпате направо от извора без SMS-си. Наистина при Winddows Vista или когато има администраторска парола не работеше процедурата за изчисляване на периода.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.