download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

OPD2D Recorder 1.4


Свръх малка, изключително проста и елементарна програма за запис на звук


Изтегли (745 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Opcode Digital Media
Лиценз: Freeware
ОС: Windows All 
Големина: 745 KB
Обновен на: 15.12.2010 от tegote
5473 показвания, 181 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Free Sound Recorder 10.8.2.4
Arial Sound Recorder 1.7.7
Messer 0.98

Публикации в списанието


няма публикации
 

Opcode Direct to Disk е малка, изключително проста и елементарна програма за запис на звук, която работи като самостоятелно EXE. В пакетът са интегрирани два вида MP3 енкодери по избор. Чрез този компактен инструмент, може лесно да запишете всичко, което минава през звуковата ви карта директно върху твърдия диск. Може би също сте забелязали, че програмата има доста странен интерфейс. Първоначално рекордерът е бил писан за звуковата карта на Yamaha SW1000 XG. Програмата записва всякакви аудио звуци от компютъра, включително от интернет, и ги запазва във формати MP3 или WAV. Лимитът на качеството за MP3 e 256 kbps, но вие ако желаете още по-добро качество ще го запишете като WAV. Имате възможност за запис, по време и по размер, така че ако имате излизане, записването да спре автоматично. След приключване на работа, за да излезете от програмата, просто натиснете клавиш [Escape].

Ако някой се е питал дали аудио рекордерите са тежки програми, отговорът е - ДА! Такива са! Лично на мен ми се бе наложило да извлеча музика от една игра, за което постоянно получавах циклене и отказ за запис. Тогава веднага се сетих за най-малкият рекордер който познавам! С какво задоволство само записах музиката...! Освен това е напълно безплатен и очевидно върши по-добра работа от професионалните шарлатански програми!

Инсталиране и работа:

1. За Win7 потребителите: убедете се, че имате инсталиран аудио драйвър за вашето аудио устройство, не използвайте аудиото на майкрософт, това важи за всеки един аудио Recorder! Ако всичко е наред, тогава трябва да виждате Stereo Mix устройството във вашето устройство за звук. Обърнете внимание, че то може да бъде невидимо. Първото нещо, което се иска да направите е десен клик върху иконката на говорителчето в лентата на задачите (task bar) и да изберете “Устройства за запис”. В прозорецът, който ви се е отворил няма да виждате "Stereo Mix", трябва да кликнете с десен бутон на произволно пространство и “Покажи изключените устройства”. Веднъж като направите това ще виждате “Stereo Mix” - който трябва да го включите. Ако кликнете десен бутон върху Stereo Mix и изберете "Свойства", в новоизлезлият прозорец ще намерите "Нива", където има контрол на силата за изход. Скалата трябва да е не повече от 25! По необяснима причина, ако изберете Stereo Mix като устройство по подразбиране, микрофонът за запис няма да работи повече без значение какво правите. Уверете се, че сте включили микрофон и говорители преди да започнете настройки. По същият начин - десен клик на говорителчето, изберете свойства, десен клик на "Микрофон" и влизате в "Нива", за да премахнете Mute като кликнете на задраскания говорител, след което усилете силата на звука с плъзгача. Ще си чувате как говорите.

2. Под XP, ако записвате от Skype, трябва да използвате "Stereo Mix". Skype автоматически изключва Stereo Mix след стартирането на разговор. Докато разговаряте, трябва да изберете Stereo Mix - от този момент звукът ще се записва! Настройката за XP може да видите в приложеният клип.

3. Един трик: Ако сте избрали Lame MP3 Encoder по време на инсталирането, тогава ще виждате Blade енкодер в инсталираната папка, защото OpD2d е писан за Blade. Не го променяйте.

4. За Windows 7 потребителите: имате избор между два вида приложения - с админски права и без админски права. Ако използвате програмата без админски права, тогава трябва да изберете незащитено място за запазване на изходящите файлове, например като Партишъни, USB флашки и вашата папка за Документи! Защитеното място е "C:\" , "Program Files"... други.


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 23.11.09, 15:14, anonymous:
    работи си много добре !
  • Неделя, 20.03.11, 10:40, stiliyangr:
    Наистина странна програма - не видях някакви настройки,освен това ми иска предварително да въведа време за запис или големина на файла - и какво ако не ги знам ?
  • Неделя, 20.03.11, 14:56, karadzha:
    ” Наистина странна програма - не видях някакви настройки,освен това ми иска предварително да въведа време за запис или големина на файла - и какво ако не ги знам ?

    При wav. 10 MB 1 мин. и 2 МВ 1 мин. за mp3 с битрейт 256
    Но разлика в качеството при употребата на двата вида формати и кодеци няма - все е ниско

    PS Самостоятелно ЕХЕ или програма ще рече, че решението е преносимо, а то не е

  • Неделя, 20.03.11, 20:52, tegote:
    ” При wav ...... и за mp3.........
    ......разлика в качеството при употребата на двата вида формати и кодеци няма - все е ниско „
    Какви глупости дрънкаш? WAV е най-доброто качество!

    ” Самостоятелно ЕХЕ или програма ще рече, че решението е преносимо, а то не е
    Кой ти каза???? Защо смяташ, че не можеш да вземеш програмата на флашка и да стартираш от нея????? Тя си работи и без dll файла, ако го добавиш ще работи с него без да го регистрираш!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.