download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

LCD monitor test images


Настройте монитора си за максимално качество на образа


Старт

Онлайн приложение

Автор: Han-Kwang Nienhuys
Лиценз: Free
Обновен на: 25.05.2011 от insecteater
2936 показвания, 101 сваляния  Статистики


С тестовите изображения от този сайт можете да промените настройките на монитора така, че да получите максимално възможното качество на образа. Също така има няколко изображения, които ще ви помогнат да прецените качеството на монитора ви. Съпроводени са с помощна информация за какво служат, как се използват и какви резултати да очаквате.

С първите няколко теста можете да калибрирате монитора си чрез настройване на яркост, контраст, clock/фаза, острота и гама. Препоръчително е да ги следвате по реда, по който са представени. Ако използвате тази страница в магазин, не считайте, че контраста и останалите настройки са нагласени правилно, преди да взимате решение.Изображенията се виждат най добре в затъмнено помещение в режим на цял екран. В повечето браузъри превключването на цял екран става с функционалния клавиш F11. Ако изключването на осветлението не е възможно, пробвайте да използвате папка или парче картон, за да затъмните дисплея от околната светлина.
Ако имате някаква активна система за управление на цветовете или драйвер за видеокарта, първо я изключете. Първо направете настройките на монитора за да се доближите максимално до желания резултат и след това използвайте система за управление на цветове, за да компенсирате малки недостатъци и отклонения.

Изисквания: Включен JavaScript за някои от тестовете


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.