download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

NetBeans 12.3


Функционален редактор за код


Изтегли (396645 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: Sun Microsystems/Oracle
Лиценз: Freeware
ОС: Windows 2000/XP/2003/Vista/2008/7/8 64 bit
Големина: 396645 KB
Обновен на: 11.03.2021 от stefankr
2214 показвания, 22 сваляния  Статистики


Публикации в списанието


няма публикации
 

NetBeans е безплатен, удобен редактор за разработка на Java SE, Java EE, HTML5/JavaScript, PHP, C/C++ приложения. Подходящ е за начинаещи и за напреднали програмисти. Проектиран е с идеята да улеснява разработчика, като прави проверка на кода за грешки в реално време, предоставя варианти за дописване на въведеното, проверява за затварящи HTML тагове, за затварящи скоби, оцветява кода според вида на въведеното и други полезни гъдели.
Първоначално е проектиран за разработка на JAVA приложения, но поради удобството си и популярността, която придобива, е добавена поддръжка на С/С++ и PHP.
Тъй като първоначалната идея на редактора е, да се разработват JAVA приложения, е написан на JAVA и за инсталирането е необходимо, да имате инсталиран Java Development Kit (JDK).
Други разработки на авторите са VirtualBox, OpenOffice, MySQL, GlassFish и др.

'Hello world' с NetBeans и PHP.

Изисквания: Java Platform (JDK)


Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 26.01.12, 07:18, kookki:
    Гледам, че все някой е проявил интерес към редактора и затова ще дам линк към много приятни урочета за PHP. Уроците са за баш прохождащи програмисти и се усвояват лесно. Също така в уроците се използва NetBeans.
    Сигурно вече сте попадали на тях,но ей ги тук.
  • Четвъртък, 26.01.12, 23:16, galkamalka:
    Благодаря за сайтчето-има за всеки по нещо и то на бг
  • Четвъртък, 26.01.12, 23:31, kookki:
    Сайта е в процес на развитие. Автора временно заряза проекта и го подари на други хора, но сега гледам, че се е завърнал. Следя го от създаването му. Малко му смениха дизайна, което ме дразни. Особено подредбата на уроците, но като цяло идеята му е страхотна. Видеото спомага за по-лесно усвояване на информацията. Недялко прави също хубави урочета, но си пише сам. Жалко че няма повече хора тук, с подобно мислене. Аз съм имал идеи за подобни неща, но най-много да ми се смеят на глупостите, защото времето ми за ИТ ми е ограничено и напредвам доста бавно.
  • Петък, 03.02.12, 00:19, kookki:
    Супер мързелива работа се оказа този редактор. Пишеш HTML таг, редактора автоматично го затваря като натиснеш enter, отваряш фигурна или каква да е скоба и редактора си я затваря сам, отваряш кавички и с едно натискане на бутона се изписват два броя, започваш да пишеш команда, редактора се досеща каква е и предлага варианти за дописване. При работа в CSS файла, редактора знае за кой клас или id си мислите и ви го дописва. Много добра работа.
    Задължително го пробвайте. Не се напъвам да го свалите от мен, дал съм и официалния сайт. Редактора е много добър.
  • Петък, 03.02.12, 11:02, kookki:
    Ще добавя още някои интересни функционалности на редактора.
    Пишете си някаква страничка и искате да видите резултата до този момент. Принципно е нужно да сейвнете и да отворите през уеб браузър. Тук обаче нещата са по-прости. Без да правите сейв или нещо друго, натискате F6 и редактора интерпретира браузър в олекотен режим (без плъгини и добавки и излишни функции), като може да настроите кой точно браузър да отваря (зависи от това какво имате инсталирано).
    Редакторът се държи отчасти и като компилатор. В смисъл допускате синтактична грешка и редакторът в реално време дава предупреждение с червен удивителен на реда с грешката и предложение за отстраняването ѝ. При допускане на логическа грешка, ще се отрази с жълт триъгълник предполагаемият ред, който я причинява и обяснение како объркване се предизвиква.
    Ако над даден проект работят повече хора или пък решите да го изоставите временно, е налична task графа, която реализира коментари в кода от вида :
    "// TODO тук нещо си имам да разработвам бла... бла..."
    Това е полезно за по-бърза навигация, защото друг човек не знае къде какво не сте довършили или пък вие сте забравили.
    Редакторът има още много интересни функции, но не съм ги проучил все още добре, защото го ползвам отскоро. Ако открия още атрактивни неща, ще ги коментирам тук.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.