download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

3G – UMTS: Мобилното бъдеще на България

Комуникации 06.02.2006 18:40 (преди 18 години и 2 месеца) | vegenchev | прочетена 1697 пъти Статистики
Три години след старта на първия мобилен оператор в Европа предлагащ услуги от трето поколение, страната ни е на прага да бъде покрита със сигнал по стандарта UMTS (първо в столицата, а после и в по-големите градове). Това е и причината да се опитаме, да ви запознаем по малко с технологията, теорията и историята около UMTS...
Отвори статията     3G_UMTS.pdf

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 11/2005.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 24.03.06, 18:53, barov4e:
    3 евро ... хммм ... не съм убеден:

    ЦЕНА НА УСЛУГАТА ВИДЕО РАЗГОВОР
     Наименование Цена
     Цена на минута в мрежата на М-Тел 0,55 лв./мин. без ДДС
     Приемане на Видео разговор Безплатно
     Месечна абонаментна такса Няма
     Услугата е достъпна само за абонати на договор.
    Принцип на таксуване – според текущия тарифен план на абоната.
    Цената на минута е еднаква за натоварена и ненатоварена часова зона.
    Изходящи международни видео разговори не могат да бъдат провеждани.

    ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА НА УСЛУГАТА ВИДЕО РАЗГОВОР

    За всички абонати 50% намаление от цената на минута до 9 април 2006 г.

  • Събота, 25.03.06, 12:20, anonymous:
    barov4e Тогава как би ми обяснил следната действителна ситуация.
    Бях абонат на Mtel в последствие преминах на Globul и сега при същите разговори плащам с по 40 лв. разлика, засякъл съм го - това си е лично мой експеримент за регулиране на домашния бюджет. А при Mtel след 9 говоря на нощна тарифа, събота и неделя също, на национални празници също. Елементарната математика сочи че 1 месец се състои от 8 почивни дни на месец, включваш нощните разговори и накрая се оказвам БЕЗПЛАТЕН СПОНСОР НА Mtel.
    В мрежата на Globul говоря на 1 тарифа без значение на денонощието, без значение с кой дали с Президента или с Дядо Йоцо от Полски Тръмбеш и ми е по евтино, и накрая получавам пълни данни за собственото ми потребление за месеца.
    Това не е Реклама или нещо от този род просто си мой личен опит. Защото в тази държавичка трябва да си Аинщайн за да изчисляваш данъците и съответните промоции за да оцелееш, ако не по 2 часа на слънце всеки ден пък дано успееш.
    А да, искам да говоря повече и на по ниска цена" ич ме не брига" дали ще му гледам грозната физиономия на евреина дето си е купил GSM за 800 лв., мушнал е ваучер за 15 лв. и ми драска като проститутка на ТИРаджийски паркинг.
  • Събота, 25.03.06, 15:52, buste:
    Само не можах да разбера коментара ти - какво е общото с цената на 3G телефонията?
    Barov4e ти е извадил конкретни цени, предполагам от сайта на Мтел.

    Иначе аз съм абонат на Mtel от създаването му, пазя си касовата бележка където съм платил 142лв-а за sim карта, въпреки че и до днес технологията си е същата може да направиш сравнение. Така, е не може да кажеш, че СЛЕД като си минал на глобул разходите са ти се свили. Просто цените на всички оператори постоянно падат. Освен това има разлика в плановете, минал съм през кажи-речи всички планове на Мтел според това колко използвам телефона си, съответно съм бил по-доволен от някой и по-недоволен от други.
    Нормално е да заплащаме за услугите който ползваме, иначе Мтел ще ти се превърнат в "БЕЗПЛАТЕН СПОНСОР" :)

  • Неделя, 09.04.06, 18:39, anonymous:
    Хех.. колко е хубаво че вече сме в крак с технологията.. или по-точно между краката и... Кое е лошото..Ами че още има места където като говориш и само прекъсва..(говоря за М-тел) , понякога не можеш да се свържеш(глобул) или направо нямаш обхват(вивател).Когато направят разговорите по 10ст.. на минута и около 2-3ст за SMS тогава можем да кажем че имаме развит мобилен пазар .. за сега имаме фирми които само ни смучат кръвта.Как може един "беден" англичанин да има за 25лири 600 безплатни минути, и след това да ми говори като надхвърли лимита по 12 ст/мин .... Да не говорим за други държави, че даже като гледам скоро моиоже и ромънците да говорят на по-ниски цени от нас.. Ако не бяха дали лицензите на такива търгаши ами на сериозни фирми като T-mobilе или подобни.. до сега щяхме не на 3G ами на 18F да говорим.. но ние сме "богатите" Българи който всеки може да тъпче и да си прави с нас каквото си иска
  • Събота, 22.09.07, 14:18, nikolatirol:
    Ама какви 3 евро, какви 5 лева??? Абонат съм на А1 в Австрия и за видеообаждане, т.е. аз виждам човека на когото звъня и той ме вижда в реално време, плащам 36 евроцента на минута! За обикновен разговор плащам 5 евроцента на минута. За 1 минута разговор с 10 "лични" номера плащам 3,5 евроцента на минута. И тази UMTS услуга тук я има от години!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.