download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Скенерите - всичко за тях и как да сканираме качествено.

Хардуер 04.05.2006 20:53 (преди 17 години и 11 месеца) | boby_dg | прочетена 4110 пъти Статистики
Скенерите се превърнаха в едно наистина необходимо и универсално устройство в нашето ежедневие. Ако имаме скенер можем да си помогнем с него както ако разработваме своя Web страница, за да сканираме за нея изображения, така и, ако искаме да съхраним старите снимки от лентовият фотоапарат за вечноста, като ги цифрориризираме или да съживим любимите си детски книжки, като ги превърнем в електронни книги. На пазара има голям избор от скенери, но като влезем в магазина обикновено продавачите ни объркват със сложни термини и не знаем какво да изберем. В тази статия ще се опитам да разкажа за видовете скенери, какво е устройството им и как да изберем скенер и да сканираме по-качествено.

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 02/2006.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 22.05.06, 16:21, boby_dg:
    Никъде не съм казвал конкретно кое трябва да предпочете човек. Това, което съм написал е нещо, като насока по-скоро. Виж, честно казано не бих искал да продължаваме с този разговор. Явно ти ползваш скенери професионално в ежедневието си и и имаш по-голям поглед над тях, като потребител, докато мен ме интересуват главно в техническо отношение. Взех си най-евтиния модел, когато избирах и не съм останал недоволен от него. Не казвам, че не можеше да е по-добре, но съм имал база за сравнение, когато успях да се добера и до един LiDE и голяма разлика в качеството не забелязах - но пък в техническо отношение повече ми харесаха точно тези на Canon - доста по-бързо сканират, софтуерът им е малко по-претрупан, но пък върши работа, като се ориентира човек и с тях се работи сравнително лесно. Над UMAX не съм имал поглед (знам ги основно, като производител на скъпи и професионални скенери - но тогава времената и без това бяха други - сега се поразрових и не намерих нещо особено скъпо или популярно от тях). Но Canon си е Canon. Честно казано не разбирам защо толкова твърдиш, че качеството на сканиране зависи основно от лампата. Но дори и така да е - като си припомним уроците по физика от 10 клас би следвало светодиодите да се държат по акуратно. Освен това все повече от скъпите фотоскенери (да, дори тези за диапозитиви и филми) започват да заместват флуоресцентните лампи със светодиоди. Ама не може все пак а се говори така - всеки има право да си избере скенер според своите финансови възможности и ако е за ежедневна работа със сигурност ще остане доволен без значение дали ще е FL или LiDE.
  • Сряда, 28.06.06, 13:38, anonymous:
    Ringi,защо не използваш бутона са "скен ревю".....
    Така скенерът ще се самонастрои в зависимост от конкретния обект за сканиране...
  • Понеделник, 07.05.07, 20:59, anonymous:
    Имам въпрос. Какво представлява приставката за скениране на негативи? Има плосък скенер(старичък) като му дам да скенира негатив гасне флуоресцентна лампа и си търси приставката за негатив.
  • Вторник, 08.05.07, 16:22, angelicstar:
    ми нз. то сички скенери са с различни преставки. на братми един прятел има скенер Astra и нанего преставкатаму е вместо капака дето се претиска картинката от горе. сачоме нее просто за капак а вътре има друга лампа да свети през негатива. ама затвоя точно скенер нз кво точно ти трява.
  • Петък, 06.07.07, 00:39, anonymous:
    molq pi6ete mi na reneli_shep@abv.bg kanq sa da si kupuvam skene no ne razbiram ot skeneri predlojete nqkoye svestno skener4e na dostapna cena-i naprimer moga li da ka4vam snimki ot obiknoven otoaparat na skype i emaila si blg predvaritelno i se izvinqvam ako ima ne6to 6toto sam nov s teq ne6tica

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.