download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Наближава ли краят на офлайн софтуера? - част 1

Интернет 11.03.2010 12:30 (преди 14 години и 1 месец) | deezel14 | прочетена 100 пъти Статистики
Замисляли ли сте се колко сме ограничени от повечето софтуерни продукти, които използваме? Основният проблем е, че файловете остават на твърдия диск на компютъра или ноутбука. Какво толкова, ще кажете ? Нали си работим на собствените компютри? Точно тук се крие проблемът. Вярвам, че на повечето от вас се е налагало да ползва даден файл, бил той офис документ, музика или изображение, когато не е у дома. Вярно е, че има системи за качване на вашите файлове върху безплатен сървър с ограничен обем, но това е доста неудобно. Не бихте ли искали да отворите браузера си и само с няколко клика на мишката да достигнете до своя офис пакет, персонализиран и съдържащ всичките ви документи? Още по-смело - цяла операционна система, използваща пълноценно AJAX и Flash, която не забива и не ви кара да чакате? Представете си, че имате свой личен десктоп, с малката разлика, че е достъпен навсякъде, където имате Интернет връзка. Ще цитирам Джон Ленън - "You may say I'm a dreamer..." . Но това съвсем не е мечта. Ако съм успял да ви заинтригувам, то нека се гмурнем в необятния свят на онлайн базирания софтуер!
Отвори статията     offline_end.pdf

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 06/2008.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 14.03.10, 14:49, anonymous:
    Ами да, как иначе да предоставя неземната възможност на сульо и пульо с извинение, да ми ровичкат из файловете? Какво по-хубаво от това да ти спре интернетът и да не можеш да правиш съвършенно нищо? Дори да не можеш да го спреш, за да не те разсейва.
    И най-важното - плащай наем за софтуера!!! Скоро няма да можеш да си купиш програма, както преди с диск и сериен номер, нито както сега с хардуерни активации, а ще я имаш за определен период. След него няма да можеш да я ползваш, ако не ъпгрейднеш към новата версия (хехе, а ако компютуро е бавен хехе) Така софтуерът ще се превърне в бездънна яма...

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.