download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Как да конвертираме различни аудио формати използвайки iTunes

Софтуер 11.03.2009 10:00 (преди 15 години и 1 месец) | adamov | прочетена 23 пъти Статистики
Днешния свят е немислим без музика. Тя е навсякъде около нас. Когато лягаме, когато ставаме, в колата, на работа, в градския транспорт, с две думи сме заобиколени от музика. Нормално, като за модерно общество, компютрите ни да бъкат от стотици хиляди мп3-та. Какво се случва обаче, ако решим да конвертираме музиката си в друг формат, за да може да я използваме на друго място. Почва се едно лудо търсен из добрия стар Google за безплатен конвертор. Това, което много хора не знаят, е че има конвертор, който е много мощен, безплатен и същевременно много добър плейър за музика и филми (повечето сляпо вярват само и единствено на winamp). Този конвертор се нарича iTunes и е достъпен за сваляне от сайта на Apple. За това ще ви представя едно малко ръководство, как можете да конвертирате различни аудио формати, използвайки iTunes (на снимките, които ще видите е използван Mac OSX и версия на iTunes 8). Това, което трябва да направите преди да започнете е да добавите песните, които искате да конвертирате в библиотеката на iTunes. Стъпките са следните:

Стъпка 1: Стартирайте iTunes и изберете Music от менюто в ляво

Стъпка 2: Изберете Preferences от менюто със настройките (iTunes > Preferences за Mac OS и Edit > Preferences за Windows)

Стъпка 3: От първата страница General натиснете на бутона Import Settings

Стъпка 4: От падащото меню Import Using можете да изберете формата в който искате да конвертирате вашето аудио. iTunes може да конвертира музиката ви в AAC, AIFF, Apple Lossless, MP3 или WAV.

Стъпка 5: От падащото менюто Settings изберете желаното от вас качество. След като изберете и качеството натиснете OK, за да затворите прозореца с настройки на формат и качество, след което натиснете отново OK, за да затворите и прозореца с основните настройки.

Стъпка 6: След като сте направи настройките, изберете песента, която желаете да конвертирате и натиснете с десния бутон върху нея, като изберете Convert MP3 Version (ако използвате по-стара мишка на Mac OS, от клавиатурата натиснете и задръжте Control и натиснете един път върху песента, за да се появи менюто).

Забележка: Ако сте избрали друг формат за конвертиране, вместо Convert MP3 Version ще видите Convert *** Version, като звездичките отговарят на файла, който сте избрали.

Стъпка 7: Забележете, че сега имате песента два пъти във вашата библиотека. Тази, която е с по-нова дата е конвертирания файл. Преместете (чрез влачене) файла на десктопа или в друга директория, за да го изкарате от iTunes. Воала. Успешно конвертирахте мп3-то. След това можете да си възстановите настройките ако желаете или да ги оставите така. Също така можете да изтриете файла от библиотеката ви, тъй като вече сте го копирали на друго място.

В заключение мога да ви пожелая приятни минути прекарани с iTunes. Сами ще се обедите, че да конвертирате музика е лесно и приятно колкото детска игра.

i_tunes.pdf

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 3-2009.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 07.09.09, 14:30, trolei:
    Допълнение : Ползвайте руската версия (интерфейс) на iTunes за да се ориентирате по-добре.
    Недостатък : Ако ще конвертирате голям брой файлове (песни) , по бързо ще стане с програма като EXRECODE или Format Factory или с която сте свикнали, стига да работи със съответния формат.
    Предимство : В iTunes песните са пред очите ви , докато при ползване на конвертираща програма ще трябва да търсите песните по папките и да ги прехвърляте в програмата.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.