download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Маски в Интернет

Интернет 18.06.2009 18:09 (преди 14 години и 10 месеца) | deezel14 | прочетена 118 пъти Статистики
“Всеки човек е специален, уникален и заслужава внимание. Всеки човек е звезда.” Думите на световноизвестния психоаналитик Джон Кехоу /”Подсъзнанието може всичко”/, който дълги години изследва човешкото подсъзнание, насочват към една важна истина, която трябва да знаем. Всеки човек има Его и се стреми да го изяви. Независимо по какъв начин. Това е особено важно при работа в Интернет пространството. Наред с коректните потребители в него властват и хора, които по един или друг начин демонстрират агресия, лицемерие, псевдоинтелигентност или по-просто казано - те се правят на това, което не са в реалния живот. Всеки един потребител в глобалната мрежа се е сблъсквал по един или друг начин с такива хора. В този случай за тях действа правилото: “Аз съм по-добър от всички или аз съм по-красив от всички”. Преструвката, която личното Его налага във виртуалното общуване, води до лъжи и стрес.

Статията е публикувана в Download.BG, бр. 6-2009.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 19.06.09, 19:32, dreamskill:
    Бихте ли ми казали смисъла на тази статия?
  • Петък, 19.06.09, 21:31, phrozencrew:
    Статията е много хубава и точна. Хареса ми задълбочеността с която са изследвани проблемите, макар и в краткото съдържание. Направиха ми впечатление следните пасажи, които с 9-годишният си опит в интернет, съмислям напълно:
    ...
    Наред с коректните потребители в него (internet) властват и хора, които по един или друг начин демонстрират агресия, лицемерие, псевдоинтелигентност или по-просто казано - те се правят на това, което не са в реалния живот.
    ...
    В резултат на динамичния начин на живот, честата смяна на работа или пък стреса на работното място човек започва да изпитва различни съмнения по отношение на максимата: ”Кой съм Аз?” Това води в Интернет до създаване на различни профили от една и съща личност, която се лута да намери себе си и често пъти това води до тотално объркване.
    ...
    Липсата на смелост да се обича истински води често пъти до злополучен край във виртуалното общуване.
    ...
    Някои хора са стеснителни в реалността и трудно общуват. Но пък го компенсират с доста агресивен диалог било в чатове или форуми. Обидните думи тук крият болна душевност...
    ...
    Особено сега в световната икономическа криза част от потребителите на интернет са зависими от страха за бъдещето и това, което ще донесе то. Тук дори някои електронни медии, форуми, блогове и социални мрежи прекаляват, публикувайки прекалено футуристични негативни икономически прогнози. (От това се възползват особено много блоговете и сайтовете на партийните ни лидери - ако изберете еди коя си партия избирате и "дявола", или пък ни очаква потоп)

    Понякога ... коварно пуснатият слух за фалита на някоя банка наистина да доведе до него. (Е радвам се, че слуха за фалита на ПИБ, който го пусна една пумиярска друга банка въобще не доведе до фалит, но напротив - засили доверието в ПИБ и то от чужбина - няма лоша реклама!)
    ...
    Във всеки форум има подобни потребители, но те са и цвета на форумите. Аз не бих ги нарекъл болни, а по-скоро зависими от ЕГОцентризма си. Опита ми с интернет вече ме е научил не само да бъда толерантен, но и да разпознавам маските понякога.

  • Събота, 20.06.09, 12:56, anonymous:
    Според мен тази статия не е написана правилно?! Авторьт изглежда не е чел достатьчно за сьвремената концепция за човешката личност. Какво имам предвид?: Човешката личност представлява комплекс от субличности,които в определен момент, при определена ситуация ,вьзраст ,някакви условия се активират- нещо подобно както при копютрите -отворени са много програми,но активна е само една или най-много няколко. Така се определя моментното сьстояние на човека.Някои от тези субличности може и цял живот да не се активират!Всичко това става на безсьзнателно ниво!Сьзнанието или човешкият ум в повечето случаи затормозява и не позволява да се проявят истинските вьзможности .Не случайно и спортисти и хора , които гонят резултати гледат да изключат ума! Да не говорим за онези уникални случаи ,когато човек прави чудеса , които при обикновени условия са немислими/Наскоро четох как една жена задьржала сама камион ,чиито рьчна спирачка изпуснала и е било застрашен живота на детето и./ Човешкият ум се дьржи като абсолютен господар и то безцеремонен! Страхьт за който е отделено такова внимание в статията е определено продукт на сьзнанието! Поради тази причина човек казва :,,Веднаж се живее", а не ,,Веднаж се мре" В почти всички случаи тази житейска концепция ограничават личността! Ако се пренесем в интернет отношенията напротив започва да се проявява безсьзнателното у човека! Мисля че тази област на интернет вьзможностите тепьрва ще тьрпи развитие и ще сеизучава! Затова тази статия, погледната като плахо проучване на хората в нета, е полезна и интерсна.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.