download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Вампирите или електронните книги ще спасят книгата?

Е-култура 17.02.2010 21:25 (преди 14 години и 2 месеца) | deezel14 | прочетена 83 пъти Статистики
Съдбата на човечеството е свързана с книгите. Книгите са неговата памет. От драските и чертичките по пясъка през съхранените камeнни отпечатъци до папирусите и кожените книги…та чак днес до…. хартията. Но има ли край човешкото въображение? Аз искам да споделя моето виждане за съдбата на книгата, която познавам от детските си години. Онази с хартиените корици, може би, отпечатана на вестникарска хартия, но пък оставаща завинаги в спомените на съзнанието на човека.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Петък, 19.02.10, 01:00, shaman:
    ” Ми то при нас няма недостиг нито на дървета нито на хартия, така че и проблем не виждам
    П.С. Явно единия от нас не разбира това което говори другия и това май не си ти. Какви са тези стъпала, много кодирано говориш
    Да оставим тогава и другите да изкажат мнение, какво ще кажеш!
    _____________________________
    In The Hands of The Shaman ®
  • Петък, 19.02.10, 13:14, anonymous:
    И друг пьт тук из форума сьм говорил за гората!Винаги когато става вьпрос за нейното запазване ,не зависимо под каква форма , ще я защитавам! Това че сега има наводнения е точно заради това ,че изсекоха горите, защото дьрветата спомагат за по-бавното оттичане на падналите валежи! Сега като няма гора ,всичките валежи в деретата , реките и наводнения. Но по-лошото е ,че се отмива хумуса/горния плодороден слой/ а което значи напред кьм пустинята! За сьжаление човешката глупост и алчност са непобедими! И защо когато става вьпрос за бьдещето оптимизиране на човека, вие веднага си представяте някакви жици някакви забучени електроди, като че ли ви натискам някакви бутони,толкова ли ви липсва фантазия? Четенето най-напред трябва да напусне говора! Напьлно трябва да се измени тази килийна форма на обучение, да се забрани сьс закон, четенето на глас, всякакви форми на изразително четене, методиката трябва да инсталира четенето вьв визуалния канал на вьзприятие! Да четем в образи, вьв визуални образи!Това за сьвременната наука е крещящо необходимо ! Тя става все по-абстрактна! Например аз по рождение мисля в образи,демек не си говоря сам, много трудно се научих да чета на глас гладко,защо ? Защото пьтят на информация минава и през двата канали и става обьркване. Да не говори в какви комични ситуации сьм изпадал! Дьлги години след това сьм се мьчил да вьзвьрна четенето в образи ,имам някакви успехи ,но това което си научил на 6-7 години не може да се изтрие! Вьпреки всичко смело мога да заявя ,че едва ли в този форум има някой ,който може по- бьрзо да чете и усвоява прочетеното от мен!Четенето в образи е точно това от което се нуждае човечеството за да осьществи нов начин на усвояване на информацията!Та нима не направиха сьщото с компютрите! Как преди комуникирахме с тях и как сега ! Защо вместо например// не пишем с думи УСМИВКА!А ще се намери и цифров език за получаване от нашия мозьк на информация и предаването задьлжително ще бьде чрез образи, тогава няма да има нужда да се учат разни говорими езици! Стига толкова сьм ви письл!
  • Петък, 19.02.10, 17:58, stiliyangr:
    ” И друг пьт тук из форума сьм говорил за гората!Винаги когато става вьпрос за нейното запазване ,не зависимо под каква форма , ще я защитавам! Това че сега има наводнения е точно заради това ,че изсекоха горите, защото дьрветата спомагат за по-бавното оттичане на падналите валежи! Сега като няма гора ,всичките валежи в деретата , реките и наводнения. Но по-лошото е ,че се отмива хумуса/горния плодороден слой/ а което значи напред кьм пустинята! За сьжаление човешката глупост и алчност са непобедими! И защо когато става вьпрос за бьдещето оптимизиране на човека, вие веднага си представяте някакви жици някакви забучени електроди, като че ли ви натискам някакви бутони,толкова ли ви липсва фантазия? Четенето най-напред трябва да напусне говора! Напьлно трябва да се измени тази килийна форма на обучение, да се забрани сьс закон, четенето на глас, всякакви форми на изразително четене, методиката трябва да инсталира четенето вьв визуалния канал на вьзприятие! Да четем в образи, вьв визуални образи!Това за сьвременната наука е крещящо необходимо ! Тя става все по-абстрактна! Например аз по рождение мисля в образи,демек не си говоря сам, много трудно се научих да чета на глас гладко,защо ? Защото пьтят на информация минава и през двата канали и става обьркване. Да не говори в какви комични ситуации сьм изпадал! Дьлги години след това сьм се мьчил да вьзвьрна четенето в образи ,имам някакви успехи ,но това което си научил на 6-7 години не може да се изтрие! Вьпреки всичко смело мога да заявя ,че едва ли в този форум има някой ,който може по- бьрзо да чете и усвоява прочетеното от мен!Четенето в образи е точно това от което се нуждае човечеството за да осьществи нов начин на усвояване на информацията!Та нима не направиха сьщото с компютрите! Как преди комуникирахме с тях и как сега ! Защо вместо например// не пишем с думи УСМИВКА!А ще се намери и цифров език за получаване от нашия мозьк на информация и предаването задьлжително ще бьде чрез образи, тогава няма да има нужда да се учат разни говорими езици! Стига толкова сьм ви письл!
     Ти,струва ми се предлагаш да създадем Втората Фондация.
  • Вторник, 23.02.10, 12:14, angelicstar:
    Ами то сигурно е хубаво да четеш бързо. Ама като прелопатиш "Куца съдба" за 15 мин. ще ти остане ли време да се изкефиш. Остави да се замислиш какво пише там.
  • Вторник, 23.02.10, 12:58, anonymous:
    Едно време ,когато се четеше много книги, поне хората около мен, повечето от хората четяха пряката реч, т.е. следяха действието! При мен пак беше обратното , обичах да чета описанието на отделните картини , хора в книгите , защото това ми даваше вьзможност да си представя по-добре в образи обстановката!Това ,че чета бьрзо не значи ,че претупвам книгата, макар че понякога и това правя! Зависи от интереса!Общо взето за мен , да четеш значи да фантазираш в образи! Колкото по-развинтена ти е фантазията , толкова е по-готино!

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.