download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Социалният феномен Facebook в България

Интернет 16.03.2010 21:50 (преди 14 години) | deezel14 | прочетена 148 пъти Статистики
Броят на активните потребители от България във Facebook е нараснал 10 пъти за една година и достига 1 милион, съобщава TechNews.bg. Популярността на Facebook в България се увеличава главоломно, което е равно на ефекта на снежната топка, която се превръща в лавина. В този дух искам да отбележа репликата на Джими Уелс, създателят на Уикипедия, че само Facebook реално се конкурира с нея с версии на повече от 200 езика.
Мода? Необходимост? Губене на време? Или...

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3
Твоето мнение

  • Неделя, 07.11.10, 00:38, tegote:
    ” току-що в пощата ми е пристигнало писмо от фейсбука че ме канят за приятели (списък от хора които познавам) и понеже някои от тях са ми близки и жена ми е в списъка ,та ги питах дали са ми пращали покана. Отговора ене ! Е откъдеМРЪСНИТЕ копелета имат списъка с абонати от моята поща като нямат парола? Ми отгоре на това и всички получили покана да ме добавят като приятел без да съм пращал такава. Ще им ... маййката... пумяри гадни. И abv.bg и те са мошенници. „
    Същото е и при мен в ABV.BG , но ми се струва, че механизмът е по-сложен. След като влязох да си направя акаунт, се появиха лица, които "изглежда съм познавал", и действително ги познавах. Допускам, че въпросните лица са търсили в търсачката моето име, което не са го открили. Фейсбука прави запис на това кой потребител какво е търсил, след което ако се появи дадено лице фейсбука му предоставя възможност да види възможен приятел.
    1. Защо решихте да се регистрирате във Facebook?
    Три причини - да се натрапя на един човек най-нахално, тъй като беше кьорав, друга причина е публикуване на снимка, на чието съдържание бях и аз самият в момент, в който беше неподходящ за снимане и третата всички познати се разложили там.
    2. Колко пъти седмично влизате в социалната мрежа?
    От любопитство влизам, да видя бебетата с какво се занимават, а понякога им лансирам нещо интересно, което не е за изпускане.
    3. Какво споделяте най-често в нея?
    Музика, клипове, давам само важни коментари за каквото трябва, софтуер, снимка, мнение по въпрос.
    4. Какво ви дразни във Facebook?
    Взема ви данните за всичко и ги дава на всеки! Личният ви живот ще го споделят и коментират десетки хора. Това е по-зле от клюкарник. Контактът с повод и без повод губи енергия и разсейва вниманието ви към близките, което донякъде е и уморително.
    5. Ако в един момент стане така, че Интернет престане да съществува и Facebook изчезне, ще ви липсва ли? Ако отговорът е –“да”, защо?
    ДА! Ще ми липсва интернета! Фейса ще се радвам да изчезне, защото обърква хората. Мястото им не е там.
    6. Колко приятели имате в мрежата и познавате ли ги лично, или сте ги добавили на случаен принцип?
    Познавам всичките, около 20, други 15 кандидати съм отхвърлил, тъй като нямаме допирни точки, нито ще ги стопля нито те мене. :)
  • Петък, 12.11.10, 16:42, tegote:
    Фейса е по-добър от YouTube... за вашите видео клипчета, но не и за търсенето им.
    По-добро качество на видеото и по-дълготрайни записи (20 мин). Възможност за вграждане на ваш уебсайт.
  • Събота, 13.11.10, 11:53, anonymous:
    Каква социална мрежа? Кое е по-социалното в сравнение с един форум? Празни подсладени и ароматизирани приказки.
    Жените обичат да клюкарят и да се хвалят с новите си дрешки, пръстенчета, кариери и т.н., а чрез фейсбук намират по-голяма публика. За контакти имаше и има ел. поща, форуми, айсикю, скайп и т.н. Въпреки това фейсбоклукът е все по-популярен именно поради горепосочената причина. Там няма и особено смислени събития/разговори/постове. Достатъчно е да погледа малко човек, как всичко се повтаря - някой си днес изтеглил нещо от е-баницата, намерил късметче, зодиак и пр. и на следващия ден всичко това се повтаря, след това пак; някой си станал член на група (като всичкото участие се свежда до това "членство"), нови снимки как кара локомотив, съобщение, че днес ще посети нова седянка...
  • Събота, 13.11.10, 19:18, tegote:
    @otark, току що ти оцених мнението ти, защото много ми хареса!
    Хубаво го каза, браво!
  • Събота, 13.11.10, 22:35, deringer:
    Facebook да ви е проблема... Аз обаче едно не разбирам,пишеш против нещо и то доста приказки и в същото време става точно това,което мислите,че е Facebook oo ... безсмислени приказки ,за безсмислени постове Oo ъъъъ Все пак щом си забелязал повтарящите се късметчета,това не те прави част от facebook

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.