download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Използвайте Multi-touch на обикновените лаптопи

Практика 08.06.2010 14:35 (преди 13 години и 10 месеца) | dulo | прочетена 131 пъти Статистики

 

     Който е имал възможността да се запознае с технологията Multi-touch, вградена в лаптопите на Apple се е уверил, че тя значително улеснява и опростява управлението на компютъра. Разпознава се докосването и движението на няколко пръста едновременно и това дава възможност за изпълнение на много допълнителни функции, като най-популярната от тях е може би превъртането (скролът) на страницата с два пръста (Two finger scroll) нагоре-надолу (аналогично на превъртането с помощта на колелцето на мишката) и наляво-надясно. Тази възможност е реализирана и за ОС Microsoft Windows, като за целта се използва вграденият в лаптопа тъчпад.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 09.06.10, 17:32, dulo:
    ” Какво направих? Деинсталирах Synaptics TouchPad Driver for Microsoft Windows XP рестартирах, сложих го на ново, рестартирах, но пак такава функция няма! Пробвано ли е дали на Windows XP(моя е Windows XP Pro SP3) има всички функции?

    И другата част....

    Такова животно каквото при тебе има при мене няма. „

    Тестовете бяха извършени върху тъчпадите на Synaptics, вградени в лаптопите на Toshiba както за XP, така и за 7. Споменах, че тези драйвери не са официално обявени и е напълно възможно да има някакви разлики за разнообразните тъчпади в лаптопите. Препоръчвам инсталирането на Scrybe, като самата програма изтегля актуалните към момента драйвери.

  • Сряда, 09.06.10, 17:44, stoqncho:
    И моя лаптоп е Toshiba, но все пак няма такива екстри. Инсталирал съм си и Scrybe ,но няма кой знае какви функции, които са ми нужни.
  • Сряда, 09.06.10, 18:19, dulo:
    Акцентът е върху пълноценното използване на тъчпада, без да е необходимо да се протягаме към мишката. Всичките й функции се поддържат удобно от тъчпада и нейното включване не е толкова необходимо. Жестовете (SGS) на Scrybe улесняват още повече работата с тъчпад.
         Що се отнася до ротацията и мащабирането, не е за учудване, че има проблеми с разпознаването на жестовете, IMHO това е въпрос на най-различни патентни спорове.
  • Сряда, 09.06.10, 18:23, dreamskill:
    ” И моя лаптоп е Toshiba, но все пак няма такива екстри. Инсталирал съм си и Scrybe ,но няма кой знае какви функции, които са ми нужни. „
    страхотна програма! полезен коментар..
  • Сряда, 09.06.10, 18:35, dhtj:
    Хубава статия. Моя лаптоп се продава с такива multi-gesture драйвъри и в спецификациите му пише че има такъв тъчпад. Полезни са функциите и използвам почти всичките още от началото, но само една ми липсваше - натискането със средния бутон (скрола) на мишката (в мозила отваря и затваря табове). Програмата TwoFingerScrol ми помогна за това. Благодаря.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.