download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ускоряване зареждането на Windows с помощта на профайлер

Практика 15.11.2010 17:00 (преди 13 години и 5 месеца) | dulo | прочетена 189 пъти Статистики
В глобалната Мрежа можем да се натъкнем на купища "полезни" съвети по ускоряване работата на ОС Windows – от изключване на сервизни служби до премахване на файла за виртуална памет. Тук ще стане дума за ускоряване на зареждането на операционната система, без при това да намаляваме функционалността на Windows. За тестовете ще бъде използвана работна система с бавен 5400 rpm диск, върху която са инсталирани множество нужни и не толкова нужни програми: антивирусна, скайп, Firebird клиент и сървър за бази данни, Microsoft Office, ъпдейтъра на Google, uTorrent и още много други – общо взето стандартен работен компютър. Разбира се, ако рестартирате системата десетина пъти в годината, всеки тунинг по процеса на зареждането ще отнеме повече време, отколкото ще бъде спечелено от презарежданията през целият и живот. Въпреки това, оптимизацията на бързодействието при компютърните системи определено предизвиква интерес, и съвсем логично е да се започне с процеса на зареждането на операционната система.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 24.11.10, 14:51, stoqncho:
    Смешно или не, моя лаптоп хард диска също му е 5400 rpm, 250GB, 2GB RAM, разделен на 4 дяла . Операционна система: Windows Vista Home Premium SP2.

    Използвах Windows Performance Tools Kit 4.1.1 за Vista 32bit

    След...

    Цитат
    ” xbootmgr -trace boot „

    Компютъра преминава в работен режим след 197 секунди баси мамата!

    ....

    Цитат
    ” xbootmgr -trace boot -prepSystem „

    При Vista се рестартира не 6, а 2 пъти...

    ...вече не преминава в работен режим за 197, а за ЦЕЛИ 194 Уау!!! Това с нищо друго не съм го постигал цели 3 секунди. БРАВО!

    Между другото картинките при Vista изглеждат по различен начин и едвам ги намирах и оправях , но те не са важни, а са важни резултатите, а те са главозамайващи... поне при теб.

    ....

    Цитат
    ” C:Windowssystem32compact.exe /c /a /i /s:C:Progra~1 – това е папката Program Files
    C:Windowssystem32compact.exe /c /a /i /s:C:Progra~2 – това е папката Program Data
    C:Windowssystem32compact.exe /c /a /i /s:C:Windows „

    Тук резултатите вече ме свалиха от стола и го признах, че върши ЧУДЕСА! Първоначално беше 197 без никакви барания, след като програмата се потруди ги свалих на 194... а след компресията на файловете се случи нещо невероятно... О-о-о ЧУДО! От 194 на 207

    Въпрос: Как от 267секунди ги свали на 45(без настройките на Avast)? При мен по зле стана, но не и по добре. Може и да пропускам нещо?

  • Сряда, 24.11.10, 15:29, dulo:
    ” Смешно или не, моя лаптоп хард диска също му е 5400 rpm, 250GB, 2GB RAM, разделен на 4 дяла . Операционна система: Windows Vista Home Premium SP2.

    Използвах Windows Performance Tools Kit 4.1.1 за Vista 32bit

    След...

    Тук резултатите вече ме свалиха от стола и го признах, че върши ЧУДЕСА! Първоначално беше 197 без никакви барания, след като програмата се потруди ги свалих на 194... а след компресията на файловете се случи нещо невероятно... О-о-о ЧУДО! От 194 на 207

    Въпрос: Как от 267секунди ги свали на 45(без настройките на Avast)? При мен по зле стана, но не и по добре. Може и да пропускам нещо? „

     
     
     
         Прилича ми на изключена автоматична дефрагметация. Във Vista по подразбиране е настроена да стартира ежеседмично всяка сряда след 1:00 часа. Пусни ръчна дефрагментация. Процесът ще е доста дълъг, но си заслужава.
         Изпрати ми получените файлове, ако обичаш или ги качи тук, за да мога да кажа по-подробно.
  • Неделя, 12.12.10, 08:35, stiliyangr:
    Доколкото разбрах,програмата която се използва в случая не е за ХР...Щеше да е добре да се уточни в заглавието.
  • Неделя, 12.12.10, 14:33, stoqncho:
    ” Доколкото разбрах,програмата която се използва в случая не е за ХР...Щеше да е добре да се уточни в заглавието. „

    Прав си, че щеше да е добре да бъде споменато, но ако искаш да го пробваш на Windows XP, доколкото разбирам от ТУК ще може да използваш версията за Vista, но си е голямо приключение. НО....

    Още, когато видях статията се сетих за тази програма BootVis, която не помня от къде, но бях я ползвал на Windows XP и според мен тя е първородника на тази за Windows 7. Може да пробваш същия принцип, както е и описанието за Windows 7, но за XP и да споделиш какви са ти резултатите с тази програма BootVis. До колкото виждам, тя си върви с ъпдейтите на Windows XP, но не съм сигурен.

    Виж ТУК(ако не е уместен сайта изтрийте ми тази част от поста) урока и картинката, която много напомня на тази на Windows 7 в статията.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.