download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Облакът - мечта или реалност? - едиториал

Интернет 01.01.2011 09:42 (преди 9 години и 1 месец) | deezel14 | прочетена 103 пъти Статистики
От началото на десетилетието, особено през втората му половина, един от основните термини в разпалените гийк разговори за бъдещето на IT е клауд (облакът). Вероятно повечето от вас са запознати със същността на понятието, но накратко: облакът е общо наименование за всички устройства, през които преминава информацията, преди да достигне до другия потребител, когато той е на значително разстояние, т.е., Интернет, но от логическа гледна точка. В наши дни клауд базирани услуги са не просто тези, които комуникират с мрежата, но които съхраняват потребителското съдържание не локално, а на собствените си сървъри, правейки го достъпно от целия свят. Облакът елиминира нуждата от всякакви устройства за пренос на данни, а на по-високо ниво и нуждата отделни устройства за конкретните задачи.
В края на това десетилетие за облака още се говори като за нереализирана съвкупност от концепции, която тепърва навлиза масово в живота на обикновения потребител. Не живеем ли обаче отдавна в облаците?

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 01.01.11, 14:11, anonymous:
    "Живот, в който всички ние сме локализирани на сложна система от взаимносвързани сървъри, в които съществуваме завинаги, с достъп до всеки дял на огромния масив, с опция за комуникация с всяко друго парче софтуер, изпитвайки всички удоволствия виртуално, но неразличимо от стария, физически свят?"

    Не мога да отрека, че самата идея ми харесва в някаква степен. Все пак това може да означава и безсмъртие, безгранични възможности и т.н. Но от друга страна не мисле, че скоро това ще бъде възможно и, че ще мога да се отрека реалния физически живот.
    Има много да се мисли по този въпрос , а относно компютърните geek-ове съм почти сигурен, че голяма част от тях чакат с нетърпение момента на пълна виртуализация на реалния свят...

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2020   Experta Ltd.