download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Облакът - мечта или реалност? - едиториал

Интернет 01.01.2011 09:42 (преди 8 години и 8 месеца) | deezel14 | прочетена 103 пъти Статистики
От началото на десетилетието, особено през втората му половина, един от основните термини в разпалените гийк разговори за бъдещето на IT е клауд (облакът). Вероятно повечето от вас са запознати със същността на понятието, но накратко: облакът е общо наименование за всички устройства, през които преминава информацията, преди да достигне до другия потребител, когато той е на значително разстояние, т.е., Интернет, но от логическа гледна точка. В наши дни клауд базирани услуги са не просто тези, които комуникират с мрежата, но които съхраняват потребителското съдържание не локално, а на собствените си сървъри, правейки го достъпно от целия свят. Облакът елиминира нуждата от всякакви устройства за пренос на данни, а на по-високо ниво и нуждата отделни устройства за конкретните задачи.
В края на това десетилетие за облака още се говори като за нереализирана съвкупност от концепции, която тепърва навлиза масово в живота на обикновения потребител. Не живеем ли обаче отдавна в облаците?

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Събота, 01.01.11, 14:11, anonymous:
    "Живот, в който всички ние сме локализирани на сложна система от взаимносвързани сървъри, в които съществуваме завинаги, с достъп до всеки дял на огромния масив, с опция за комуникация с всяко друго парче софтуер, изпитвайки всички удоволствия виртуално, но неразличимо от стария, физически свят?"

    Не мога да отрека, че самата идея ми харесва в някаква степен. Все пак това може да означава и безсмъртие, безгранични възможности и т.н. Но от друга страна не мисле, че скоро това ще бъде възможно и, че ще мога да се отрека реалния физически живот.
    Има много да се мисли по този въпрос , а относно компютърните geek-ове съм почти сигурен, че голяма част от тях чакат с нетърпение момента на пълна виртуализация на реалния свят...

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2019   Experta Ltd.