download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Наръчник за покупка на таблет

Хардуер 14.03.2011 21:29 (преди 13 години и 1 месец) | deezel14 | прочетена 101 пъти Статистики
Една от най-бързо успелите революции в IT пазара определено е тази на мобилните устройства. През последното тримесечие на 2010 са продадени повече смартфони, отколкото компютри (десктопи, ноутбуци и нетбуци). Анализаторите предвиждаха, че този ден ще дойде доста по-късно, но е факт, че през четвъртото тримесечие на 2010 са продадени 101 милиона смартфона и 92 милиона компютри.
Революцията е в своя ход, но все още не можем да бъдем сигурни кой тип устройства ще замести персоналните компютри след нейния край. Засега претендентите са два - смартфони и таблети, малко вероятно е в обзоримото бъдеще да бъдем свидетели на появата и номинацията на фундаментално нов тип компютри.
Да заемаме една от двете позиции засега е безпочвено, но това далеч не означава, че можем да си позволим да бъдем дезинформирани. И, след като миналия месец ви запознахме с основните мобилни платформи за смартфони, време е да разгледаме и най-популярните и интересни предложения във в момента образуващия се сегмент на таблетите. Ако преди година таблетите в сегашния си вид не съществуваха, то днес почти всички големи играчи в IT бизнеса предлагат или са на път да предлагат такива, а изложението CES тази година бе буквално залято от устройства със сензорни дисплеи с диагонали между 7 и 10 инча. Подобно на смартфоните обаче, важни са не толкова производителите и конкретните устройства, колкото техните платформи и екосистеми.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 16.03.11, 12:33, deezel14:
    Всичко опира до добър интерфейс. Когато нещо се скрива, логично е то да се покаже над пръста.
  • Неделя, 05.06.11, 14:05, johnmotson:
    Далече по - иновативни технологии са разработени вече , ние не можем да имаме информацията , но ето нещо интригуващо , което прочетох в мн. малко известен сайт , който се занимава единствено с откриването на подобни супертехнологии! Там се твърди , че светът е в навечерието на тотална революция в областта на IT технологиите чрез използване свойствата на неизвестен флуид с дебелина 1/10 инча и човек е способен да "разтяга" декстопа си от нищожен размер до размер на кино с 3D формат !!!
  • Неделя, 05.06.11, 18:24, joniewalker:
    Далече по - иновативни технологии са разработени вече , ние не можем да имаме информацията , но ето нещо интригуващо , което прочетох в мн. малко известен сайт , който се занимава единствено с откриването на подобни супертехнологии! Там се твърди , че светът е в навечерието на тотална революция в областта на IT технологиите чрез използване свойствата на неизвестен флуид с дебелина 1/10 инча и човек е способен да "разтяга" декстопа си от нищожен размер до размер на кино с 3D формат !!!

    Та кой е този сайт?

  • Вторник, 07.06.11, 07:28, electric_cc:
    Наскоро ми попадна в ръцете Sagem Spiga с инсталиран XP SP3. Много бърз мобилен интернет, самостоятелна клавиатура, мини USB с преходник за нормално USB. Веднага си разпозна флашка, външен диск и мишка като всеки нормален компютър. Работи перфектно. За проби му инсталирах KMPlayer и едно филмче. Внучката ми (4 г.) остана очарована от него. Лошо впечатление ми направи това, че екранчето му беше 2/3 от ширината. Ако екранчето беше малко по-голямо поне до 5 мм от размерите на апаратчето бих го предпочел за джобен компютър. Собственикът каза, че го е взел с договор за 2 г. за 109 лв. и 39 лв месечна вноска за интернет с неограничен трафик. Събира се във вътрешния джоб на сакото или в малка чантичка. Мисля, че французите са налучкали нишата на бъдещето.
  • Вторник, 07.06.11, 09:12, joniewalker:
    ” Наскоро ми попадна в ръцете Sagem Spiga с инсталиран XP SP3. Много бърз мобилен интернет, самостоятелна клавиатура, мини USB с преходник за нормално USB. Веднага си разпозна флашка, външен диск и мишка като всеки нормален компютър. Работи перфектно. За проби му инсталирах KMPlayer и едно филмче. Внучката ми (4 г.) остана очарована от него. Лошо впечатление ми направи това, че екранчето му беше 2/3 от ширината. Ако екранчето беше малко по-голямо поне до 5 мм от размерите на апаратчето бих го предпочел за джобен компютър. Собственикът каза, че го е взел с договор за 2 г. за 109 лв. и 39 лв месечна вноска за интернет с неограничен трафик. Събира се във вътрешния джоб на сакото или в малка чантичка. Мисля, че французите са налучкали нишата на бъдещето. „

    Тук хората споделят нещо за него, а ето и още едно предложение.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.