download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Паравиртуализация и работа с Xen

Практика 16.07.2011 17:46 (преди 12 години и 9 месеца) | varban007 | прочетена 54 пъти Статистики
В един предходен материал се запознахме с това какво представлява виртуализацията и защо намира все по-широко приложение. Напомняме, че виртуализацията най-общо е метод да накарате няколко операционни системи да вървят едновременно на една хардуерна машина. Така се постига оптимално оползотворяване на системните ресурси, като този подход по никакъв начин не възпрепятства функционалността на инфраструктурата, която трябва да се изгради.

Виртуализацията е особено полезна в големите корпоративни среди, предоставящи различни услуги за ползване от потребители (например хостинг), тъй като предоставя гъвкавост и по-ниски разходи за компоненти и консумативи.

Различните видове виртуализация се характеризират с определено взаимодействие между host и guest операционните системи (тяхната архитектура е различна), което се отразява на ефективността в усвояването на системните ресурси. В това отношение паравиртуализацията е безспорният победил, тъй като guest операционните системи са способни да използват до 95% от наличния хардуер. Останалите незначителни проценти се заемат от виртуализиращия софтуер, който най-често е Xen. В тази статия ще се опитаме да ви разясним малко повече относно начина му на действие и работата с него.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.