download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за септември 2011

Хардуер 29.09.2011 14:08 (преди 12 години и 6 месеца) | deezel14 | прочетена 60 пъти Статистики
След обичайното лято затишие е време с пълна сила да се върнем към времето, в което новите джаджи са толкова много, че се налага да изберем само най-интересните от най-интересните, които да представим на вашето внимание. Този месец се състоя поредното издание на технологичното изложение IFA - истински рог на изобилието за всички гиийкове и вероятно най-голямото събитие след CES.
Ще ви започнем с първите компактни безогледални фотоапарати със сменяеми обективи на Nikon (представени извън IFA), които определено заслужават внимание. Набързо ще профучим през изобилието от еднакви Android таблети, от което единствено Samsung успя да се отличи, предимно заради най-успешното копиране на Apple. Sony пък представи нов четец за електронни книги, а HTC (не) ни изненада с първите си Windows Phone Mango смартфони Radar и Titan. Нямаше как да пропуснем и новите очила за гледане на видео на Sony, както и първия Android мултимедиен плеър на компанията.
Fujifilm показа бюджетна версия на X100, наречена X10, а Samsung ни изненада с фотоапарат с напълно артикулиращ сензорен дисплей. Извън изложението Nokia представи своята актуална линия от Symbian смартфони, която е нещо като последно издихание на умиращия гигант - време е за Windows Phone. Samsung не се отказва от мобилната си платформа Bada и анонсира няколко нови смартфона с нея, най-интересният от които е флагманът Wave 3. Acer пък обяви, че има сериозни Windows Phone планове, и доказа това с W4, докато Sony Ericsson показа обновена версия на Xperia Arc, която всъщност не е особено обновена.
2011 г. е годината, в която всички производители на компютри се сетиха, че трябва да произвеждат ултракомпактни лаптопи или ултрабуци, също като Apple с MacBook Air. Набързо ще ви запознаем с всички Air клонинги, които почти не се различават помежду си.
Отново се връщаме към Sony и обновеният всичко-в-едно десктоп Vaio L, който впечатлява с дизайн и производителност.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.