download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за ноември 2011

Хардуер 28.11.2011 23:24 (преди 12 години и 4 месеца) | deezel14 | прочетена 81 пъти Статистики
Ноември е ключов месец за компаниите, потребителите и търговците, най-вече заради Черния петък и наближаващите празници. Е, в България Черен петък няма, но това не ни пречи да ви запознаем с по-интересните високотехнологични продукти за този месец. Ще започне с новите слушалки на Beats, Executive, които за пръв път не изглеждат твърде шокиращо. Следват две професионални видеокамери - Canon EOS C300 и RED Scarlet X, които освен това са преки конкуренти. Връщайки се към продуктите, които все пак може би ще искате да си купите, достигаме до първия таблет на Barnes и Noble, Nook Tablet, който пък би трябвало да отвлече вниманието от Kindle Fire на Amazon, за който писахме в последното издание на рубриката.
Потребителите на MacBook и iPhone, iPod touch или iPad знаят колко неприятно може да бъде носенето на двойка бели зарядни устройства - именно затова момчетата от TwelveSouth ви предлагат страхотния червен аксесоар PlugBug. Продължаваме с една напълно недигитална джаджа, която ви позволява да снимате ломо видеа върху стандартна 35 мм лента и да изживеете мъката (удоволствието) от аналоговото видео. Следва новото начинание на част от създателите на iPod - футуристичният умен термостат Nest. Бързо се връщаме към видеографията, където Lensbaby ни предлага пълен комплект от оптически приставки за постигане на креативни ефекти.
Твърде много работа, но и нежелание да станете от стола зад удобното си бюро? Трябва ви контролираната с iPhone сфера Sphero. Междувременно започнаха и продажбите на слушалките на Incase, които впечатляват най-вече с дизайн. Motorola пък анонсира два нови таблета, които приличат на гигантски Droid RAZR, а Jawbone пусна иновативния здравословен аксесоар Up в продажба.
Приятно четене.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 30.11.11, 10:03, insecteater:
    Цитат
    ” устройството може да анализира съня ви, да ви буди с вибрация в момент, когато спите най-леко „

    На какъв ли принцип анализира съня?

  • Сряда, 30.11.11, 10:25, vesov:
  • Сряда, 30.11.11, 10:41, insecteater:
    Мерси за линка...
    Цитат
    ” It uses the accelerometer and the micro to catch your moves and sounds while sleeping „
    т. е. гривната най вероятно използва акслерометъра и микрофона за да определи колко дълбоко спиш. Проблема е, че ако спиш с друг човек в стая /легло микрофона се обезсмисля напълно, а акселерометъра не ми е ясно как ще каже колко дълбоко спи човек.
  • Сряда, 30.11.11, 12:26, dreamskill:
    ” На какъв ли принцип анализира съня? „

  • Сряда, 30.11.11, 12:29, vesov:
    ” Мерси за линка...

    т. е. гривната най вероятно използва акслерометъра и микрофона за да определи колко дълбоко спиш. Проблема е, че ако спиш с друг човек в стая /легло микрофона се обезсмисля напълно, а акселерометъра не ми е ясно как ще каже колко дълбоко спи човек. „

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep
    Тук са описани фазите на съня. Осноно са две: rapid eye movement (REM) и non-rapid eye movement (NREM or non-REM).
    Всъщност през REM фазата човек ( или друго млекопитаещо) сънува. Признак е учестеното потрепване на клепачите. Тъй като сънуването е неовходимост на организма, не бива да бъде буден в такъв момент. Тази фаза лесно се открива при наблдение. Много пъти съм я наблюдавал при спяща котка

    http://www.theverge.com/2011/11/6/2541783/jawbone-up-review
    Тук е описанието на джаджата.
    В раздела Sleep tracking юнаците твърдят, че чрез "proprietary algorithms" улавят микро движения на китката, отговарящи на потрепването на клепачите през REM фазата. Останапото е софтуер!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.