download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

Актуални джаджи за септември 2012

Хардуер 28.09.2012 22:16 (преди 11 години и 6 месеца) | deezel14 | прочетена 38 пъти Статистики
Лятото свърши, което означава, че свършиха и спокойните месеци за технологичните ентусиасти. Както сме свикнали, септември е един от най-оживените месеци откъм анонси на нови продукти в различни сфери, а тази година това важи с още по-голяма сила. Освен iPhone 5 и новите модели iPod се състоя най-голямото фотографско изложение Photokina, по време на което видяхме всевъзможни опити за удължаване на живота на компактните фотоапарати, както и интересни безогледални и огледално-рефлексни модели. Започва да се оформя и нов клас фотоапарати, които можем да наречен "умни", тъй като използват Android.
Започваме с наследника на Samsung Galaxy Note, Galaxy Note II, който има още по-голям дисплей и още по-производителен хардуер. Продължаваме с новия Android флагман на LG, Optimus G, за да достигнем до първите смартфони с Windows Phone 8 на Nokia и HTC. Microsoft вече не е толкова ексклузивно ориентирана към финландците, което според нас е добър ход. Motorola анонсира първия в света смартфон с новия мобилен процесор на Intel, Medfield. Време е за фотоапарати и камери.
Nikon Coolpix S800c и Samsung Galaxy Camera са първите умни фотоапарати. Озадачаващо е, че предложението на корейците има хардуер на топ-енд смартфон/таблет.
Новият флагман от Alpha линията на Sony не е DSLR, а SLT, а RX1 е първият компактен фотоапарат с фул-фрейм сензор. NEX серията също не остана без ново попълнение - NEX-6 се позиционира между NEX-7 и NEX-5R. RED анонсира първата си монохромна камера, Epic-M Monochrome, а Pentax представи хибрида Q10.
Leica продължава да ни изкушава с фотоапарати, които струват повече от чифт бъбреци, а Nikon анонсира D600 - най-евтиния и компактен фул-фрейм DSLR в историята. Canon не пропусна да конкурира вечния си враг и представи 6D.
Olympus смята, че все още има бъдеще в компактните фотоапарати и го доказва с XZ-2, а Hasselblad ви предлага шест пъти по-скъпа версия на Sony NEX-7 с ретро дизайн.
Contour+2 е поредната екшън камера, която се стреми да свали короната на GoPro. Може и да успее.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.